Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се появи по средата на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се появи по средата на
Коментари Харесай

Чудя се дали не източиха и Студена, като ги виждам какви конспиратори са |

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се появи по средата на партийния брифинг за оценка на работата на служебното държавно управление и незабавно иззе основната роля в шоуто.

" Явно не ви интересува, че другите страни ще ни изолират, а би трябвало да отговаряме на всякакви пияници ", започна той още от вратата.  

На въпрос кого засяга Борисов отговори по този начин:

" Разни пияници. Тоя алкохолик съм го виждал персонално в Бялата къща в Банкя по какъв начин пие ". 

Разпит, но с детектор на лъжата и 2009 г. 

Борисов разяснява и разпитите на някогашни и сегашни прокурори в Министерство на вътрешните работи. Той изясни, че е поразучил малко и е схванал, че ги карат да се подписват, че няма да популяризират информация. 

" За сигнал от 2009 година става въпрос за някой. Той работи в одита на Министерство на здравеопазването от години. Някой чул, че бил уволнен през 2009 година и да си спомня аз дали някой е идвал при мен тогава. На целия този цирк задачата съм аз, вие помните ли дали се срещали с някой 2009 година и като не дават, да споделят информация, що се разгласява в друга медия от самия министър ", ядоса се водачът на ГЕРБ. 

По думите му се тормозят хора с цел да се изсмуче нещо нещо от 2009 година

" Те, в случай че ме викнат би трябвало да е по-другата седмица, ще сте предизвестени (журналистите - бел. ред.), ще има панаир ", сподели той и добави, че това е началото и края на едни огромен сюжет. 

След това добави, че в никакъв случай не е излизало от устата му, че " ще праща някой някъде ". От думите му обаче не се разбра тъкмо защо приказва. След това Борисов разгласи, че ще изиска да бъде разпитан с детектор на лъжата.

Кой източи язовирите? 

Бившият министър председател се скара на публицистите за какво се интересуват от едни тематики, а не от други.

" Помня по какъв начин всеки ден питахте за какво имахме малко ваксини, аз обиколих Европа и открих. Явно това ще ви заинтересува, когато ни събори 4-ата вълна ", добави той.

След това някогашният министър-председател заприказва по какъв начин са ходили (от служения кабинет - бел. ред.) да източват язовири, с цел да се снимат.

" Сега се чудя дали те не източиха бент. " Студена " на времето, като ги виждам какви са конспиратори ", съобщи Борисов.

После изиска от министрите да не пипат 1000-те лв. на медиците, тъй като пари има до края на годината. След това пък мина на тематиката с митниците и изясни, че новоназначените са контрабандисти:

" Уволнени бяха от Орешарски за корупция ".

После пък сподели, че множеството той ги е арестувал. 

Той още веднъж се скара на публицистите, че " по едни тематики не проверяват - приказва се за парцели, пред моята къща години висяха, нямате ли интерес да видите, това си е ваша работа и не ви се греша ".

Борисов изиска и да се престане " с тая джипка " . Лидерът на ГЕРБ изясни, че НСО има 6 Тойоти Секвоя, на които се возят Радев, Янев и всички.

" При мен е имало една, те са си в НСО, в този момент се возя на колата на партията, през вчерашния ден сътрудника отиде с три такива джипа, но това не е проблем, а държавният джип на 16 години е проблем, за какво? ", попита той, като засяга визитата на Слави Трифонов в Пловдив.  

После Борисов разяснява и данните от спортното министерство за раздадени пари по стратегии на състезателен клуб " ИПОН " с думите:

" От 20 година не съм в ИПОН, какво ще ми спрягаш, Кутев, името ". 

На въпрос по какъв начин ще разяснява описанието на новия министър председател, обещано от Трифонов (б. ред. - да е приключил университет, да знае непознати езици и да не наподобява на досегашния министър-председател), Борисов изясни, че в никакъв случай повече няма да забележим канцлер на Германия, министър председател на Англия и министър-председател на Франция да се разхождат из София с министър председател. 

Стана ясно и че Борисов желае да види водача " ИТН " като министър председател и дори му стискал палци. 

Той попита и кои са " тези негодници ", които са подслушвали, откакто не е давал предписание.

" Трябва ли всички като Стъки да действаме, с цел да излезе една истина нескрито? Това не е народна власт, по този начин не се прави, само че очевидно това е методът ", безапелационен е водачът на ГЕРБ. 

Ще " погинат " ли българите

В края на брифинга си Борисов засегна и тематиката с бавния ритъм на имунизиране. Той съобщи, че го е позор от това, че е ходил да се моли на Урсула фон дер Лайен. Казал й: " Моля ти се, ще погинеме българите, дайте ваксини ". 

Според него в министерството на опазването на здравето " несъмнено са някакви откачени хора ": " За какво се молих аз, бе ". 

Оценката на служебното държавно управление от ГЕРБ 

Преди да се появи Борисов, Тома Биков, Деница Сачева, Костадин Ангелов и Томислав Дончев " дадоха оценка " на служебното държавно управление.

Бившият обществен министър разяснява ограниченията и бюджета, като съгласно нея положението на бюджета е положително. 

Костадин Ангелов, някогашен здравен министър, стартира да демонстрира фотоси от профила на сегашния министър Стойчо Кацаров, които доказвали, че е " антиваксър ".

" България е единствената страна в Европейски Съюз, която има антиваксър за здравен министър ", счита той. 

Ангелов заподозря, че ще започва процедура за отричане на доставки на ваксини и че ще ги бракуваме.

" В момента съзнателно приготвят страната за 4-та вълна и в никакъв случай в Министерство на здравеопазването не е вилнял такъм лобизъм ", безапелационен е той. 

Тома Биков от своя страна пък изясни, че служебното държавно управление е е съдружен кабинет - на Българска социалистическа партия, Демократична България и Изправи се! Мутри вън!, които се употребява с поддръжка на Движение за права и свободи. Според него има съответни представители на тези политически обединения.

" Има трима министри на Българска социалистическа партия - Бойко Рашков, Янаки Стоилов и Христо Бозуков. На Демократична България са Кирил Петков, Асен Василев и Стойчо Кацарлов, а Велислав Минеков е на " Изправи се! Мутри вън! ", счита Биков. 

Бившият вицепремиер Томислав Дончев избори и какво е свършило служебното държавно управление за месец - " надълбоко окопаване във всевъзможни структури и предизборна агитация и пропаганда ". От думите му стана ясно, че ГЕРБ ще внесе тъжба до ЦИК, тъй като има изявления на служебния министър председател Янев и хора от кабинета, които са интервенция в изборния развой и водят до изгода на едни партии и щета на други.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР