Трето поколение EPYC процесори са в основата на новите виртуални

...
Трето поколение EPYC процесори са в основата на новите виртуални
Коментари Харесай

Новите виртуални машини на Google стъпват на EPYC процесори


Трето потомство EPYC процесори са в основата на новите виртуални машини на Гугъл Cloud
(снимка: AMD)

T2D, първата инстанция от новото семейство Tau виртуални машини (VMs) на Гугъл Cloud, се базират на 3-то потомство AMD EPYC процесори. Моделът предлага 56% по-висока безспорна продуктивност и над 40% по-добро съответствие цена-производителност за огромни работни задания, оповестиха от AMD.

Инстанциите T2D с процесори EPYC от трето потомство се употребяват за задания като уеб сървъри, контейнеризирани микроуслуги, обработка на журнали с данни, Java приложения от огромен мащаб и други интензивни работни натоварвания.
още по тематиката
„ Проектирахме 3-тото потомство AMD EPYC процесори, с цел да отговорим на възходящото търсене от „ облачни ” и корпоративни клиенти за високоефективни, рентабилни решения с оптимална обща цена на владеене (TCO) ”, сподели президентът и основен изпълнителен шеф на AMD доктор Лиза Су и акцентира, че компанията работи в тясно съдействие с Гугъл Cloud.

Новите T2D инстанции се оферират в осем разнообразни авансово дефинирани конфигурации на виртуални машини (VM) – с до 60 vCPU на VM и до 4GB памет на vCPU, което прави тази технология идеална за мащабиране на натоварванията. Те ще станат налични за клиентите през 3-тото тримесечие на 2021 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР