Творците на съвременното изкуство често успяват да ни изненадат с

...
Творците на съвременното изкуство често успяват да ни изненадат с
Коментари Харесай

15 хиляди евро за невидима скулптура

Творците на актуалното изкуство постоянно съумяват да ни изненадат с ексцентричните си хрумвания, които несъмнено не са по усета, а и по джоба на всеки. Неведнъж сме се чудили по какъв начин някой ще даде луди пари за една откровена цапаница, само че запалянковци все се намират.
 Christie’s, Beeple, Everydays: The First 5000 Days и цифровата творба за 69.4 млн. $
Как се продава цифрово изкуство за десетки милиони

Бъдещето на търговията с изкуство

Поредният чудноват случай този път идва от Италия, където локален създател съумя да продаде за цели 15 хиляди евро ... невидима статуя.

" Произведението на изкуството " е дело на Салваторе Гарау и носи името " Io sono " ( " Аз съм " ). А какво тъкмо съставлява, създателят оставя на въображението на всеки да реши . Все отново, всеки има друг отговор за това какъв е.

Puede ser la nada una obra de arte?la respuesta podría darla quien por ha pagado una fortuna por la última obra de,una escultura inmaterial e invisible Locura o genialidad, esto va más allá de los NFT y provoca una revolución ecológica! Hilo!
— Quantum Babylon (@quantum_babylon)
Нематериалната статуя на 67-годишния създател е продадена на търг, като в началото цената е била сред 6000 и 9000 евро, само че поради огромния интерес и покачващите се наддавания е достигнала до цели 15 хиляди.

Очаквано, Гарау се сблъсква с много рецензии за продажбата. Но на всички мнения, че е изтъргувал много скъпо едно " нищо " , той дава отговор, че творбата му в действителност е " вакуум ", предава Newsweek.

" Вакуумът не е нищо повече от пространство, цялостно с сила, и даже в случай че го изпразним и не остане нищо, съгласно правилото на несигурността на Хайзенберг, " нищо " ще има тежест ", дава своето пояснение Гарау.

Съгласно неговите указания, които вървят с невидимата статуя, тя би трябвало да бъде изложена в частен дом, без никакви трудности към нея, на повърхност с дължина и широчина към 1.5 метра. Тъй като на процедура творбата на изкуството не съществува, няма някакви съответни условия за светлина и температура.

Всъщност, купувачът въпреки всичко получава нещо, което може да допре - удостоверяващ документ, подписан и подпечатан персонално от Гарау.

Това може да е първата нематериална статуя, която италианският актьор е продал, само че не е първата, която основава. Миналия месец той сподели друга, озаглавена " Буда в съзерцанието ". Тя бе ситуирана на площада " Скала " в Милано. А на фотосите й в профила му в Instagram виждаме единствено малко пространство, оградено с ленти...
 Даан Роусeхарде, GROW, стабилно земеделие, COVID-19 и по какъв начин изкуството взема решение международни проблеми
Изкуството като оръжие против COVID-19

Художник с решение на два значими казуса на човечеството

Скулптурите имат за цел да " задействат " въображението на фена - мощ, която съгласно Гарау, съществува във всеки.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР