РБ (Лайпциг) и Айнтрахт (Франкфурт) не успяха да се победят

...
РБ (Лайпциг) и Айнтрахт (Франкфурт) не успяха да се победят
Коментари Харесай

Ахнтрахт се пребори за точка в гостуването си на Лайпциг, големият печеливш е Байерн

РБ (Лайпциг) и Айнтрахт (Франкфурт) не съумяха да се победят и приключиха наедно 1:1 в среща от 25-ия кръг на Бундеслигата. По този метод домакините от Лайпциг изостанаха на 4 точки от Байерн (Мюнхен) в класирането, до момента в който играчите на Ади Хютер са четвърти с 44 точки - 2 повече от Байер (Леверкузен) който по-рано през днешния ден загуби изненадващо от Арминия.

Играчите на Юлиан Нагелсман започнаха доста интензивно срещата и единствено в границите на първите пет минути на няколко пъти навлязоха рисково в наказателното поле. В шестата минута Джъстин Клуйверт бе изведен самичък против Кевин Трап след акуратен пас на капитана Марсел Забитцер, само че стражът мазета с крайник.

В 14-ата играчите домакините означиха гол с помощта на бранителя Вили Орбан, само че той бе анулиран заради засада при осъществяването на фаула, който изведе преди този момент състезател на домакините в наказателното поле.

В 22-ата Щефан Изанкер изведе Филип Костич самичък против вратаря, само че той бе догонен от точно от Орбан, който съумя да го блокира преди да насочи удар.

Играчите на Република България (Лайпциг) съумяха да открият резултата със самото начало на второто полувреме, когато Джъстин Клуйверт напредна отляво, стреля, Кевин Трап отрази, само че дотичалият Емил Форшберг прати топката във вратата.

Гостите съумяха да възстановят равенството в 61-ата минута, когато Андре Силва бе изведен чудесно отляво, навлезе в наказателното поле и прати паралелен пас, който попадна в Дайчи Камада към точката за дузпа и той осъществя за 1:1. Играчите на Лайпциг дадоха отговор с рискова офанзива пет минути по-късно, когато още веднъж Клуйверт още веднъж напредна чудесно отляво, само че пасът му към Полусен бе кръстосан от защитник на Айнтрахт.

В идващите минути играчите на Нагелсман се активизираха в гонене на нов гол, само че по този начин и не доближиха до съществени рискове пред вратата на Трап. След 80-ата минута и с появяването на Лука Йович Айнтрахт стартира да наподобява доста по-остър. В 81-ата Костич изведе точно Лука Йович в добра позиция, само че ударът му мина около вратата на Петер Гулачи.

В идващият кръг Република България (Лайпциг) гостува на борещия се да не изпадне Арминия (Билефелд), до момента в който Айнтрахт посреща Унион (Берлин).
Бундеслига 25 кръг, неделя 14 март  Република България Лайпциг 1:1краен резулат  Айнтрахт (Франкфурт)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР