Общопрактикуващата доктор И.С. и медицинската сестра Д.Р., които са били

...
Общопрактикуващата доктор И.С. и медицинската сестра Д.Р., които са били
Коментари Харесай

Глобиха с по 1000 лв. лекар и мед. сестра, изготвяли фалшиви документи

Общопрактикуващата лекар И.С. и здравната сестра Д.Р., които са били предадени на съд от Районна прокуратура – Добрич за документно закононарушение, бяха приети за отговорни и от Добричкия областен съд. Със правосъдния акт въззивната инстанция е удостоверила решението на Районния съд. С него, по предложение на Районната прокуратура в града, лекарката И.С. и здравната сестра Д.Р. са освободени от наказателна отговорност и на всяка от тях е наложено административно наказване - „ санкция “ в размер на по 1000 лева

Двете дами били обвиняване за това, че през януари 2017 година, са изготвили и попълнили регистрационни форми за непрекъснат избор на общопрактикуващ доктор от името на седем поданици на гр. Генерал Тошево без тяхното познание и единодушие, за да ги употребят пред Националната здравноосигурителна каса, с цел да потвърдят, че съществува правно отношение сред доктор и пациент. Това събитие било потвърдено по неоспорим метод в хода на следствието. Назначената и направена съдебно-графологична експертиза посочила, че положените подписи в рубрика „ обезпечено лице “ в регистрационните форми не са положени от пациентите, чиито данни са вписани в тях. Според вещото лице – графолог в показаните подписи се откриват детайли от подписа на една от обвинените – Д.Р.

След като получила неистинските документи от Д.Р., общопрактикуващият доктор И.С. подхванала по – нататъшни дейности за предвиждането им към Регионална здравно – осигурителна каса – Добрич, за да ги използва по предопределение. Тя била чудесно осведомена, че същите не са подписани от пациентите, а от здравната сестра.

Всяка една от обвинените е взела присъединяване в осъществяването на закононарушението по член 309, алинея 1 от Наказателен кодекс. Д.Р. е съставила инкриминираните документи, полагайки подписи в тях вместо трети лица, а И.С. ги е използвала, представяйки ги пред РЗОК, с цел да потвърди, че лицата посочени в тези документи са изразили предпочитание да сменят общопрактикуващия си доктор.

Решението на Окръжен съд – Добрич наказване не предстои на обжалване, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР