Ето така се става милионер – на шега, с лекота

...
Ето така се става милионер – на шега, с лекота
Коментари Харесай

Джордж Клуни е с 233 милиона по-богат

Ето по този начин се става милионер – на смешка, с лекост и някак си без да искаш. Когато преди четири години Джордж Клуни и брачният партньор на Синди Крауфорд Ранди Гербер вземат решение да пуснат на пазара своя марка текила, сигурно не са предполагали, че в този момент с помощта на нея ще станат със стотици милиони по-богати.

Идеята да създадат собствен бранд текила им хрумнала инцидентно, около честия им престой в Мексико, където и Клуни, и фамилията на Синди имат вили. И тази „ инцидентна и инцидентна хрумка “, както се показва Гербер, се трансформирала в марката Casamigos.

Брандът се оказал извънредно сполучлив, двамата звездни другари съумяват да го популяризират безгрижно, ненатрапчиво и за няколко години се трансформира в доста рентабилен бизнес. Толкова рентабилен, че в този момент – четири години по-късно, те вземат решение да го продадат точно, тъй като се разраства прекомерно доста и се трансформира в сериозен ангажимент, на който не могат да отдадат нужното време и внимание. В Casamigos с изключение на Клуни и Гербер има и трети съучастник. Британската компания Diageo PLC, на която взеха решение да продадат марката, ще им заплати 700 милиона $. А в случай че през идващите три години марката продължава да стои толкоз устойчиво на пазара и да се разраства със същото движение, тримата ще си поделят още 300 милиона $.

Тоест, договорката за Casamigos е за един милиард. От първите сигурни 700 милиона Джордж Клуни ще вкара в банковата си сметка 233 милиона, тъй като разделят всичко на три. Семейството на Синди също ще забогатее с толкоз. Хей по този начин, на смешка и около ваканциите им в Мексико.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР