Кошмарна нощ за десетки българи, клиенти на нискотарифен превозвач. Те прекараха нощта на

...
Кошмарна нощ за десетки българи, клиенти на нискотарифен превозвач.
Те прекараха нощта на
Коментари Харесай

Потресаващо! Множество българи преживяха кошмарна нощ на летище във Великобритания!

Кошмарна нощ за десетки българи, клиенти на нискотарифен транспортьор.

Те прекараха нощта на летище “Лутън” във Англия в очакване полетът им до София а да бъде изпълнен. Те ще се приберат в понеделник и вторник.

Самолетът на Wizz Air трябвало да излети в 21.40 ч. през вчерашния ден. Първоначалната информация била за забавяне на полета. В последна сметка обаче полетът е анулиран, написа novini.bg.

Пътниците получават билети за други полети – някои за понеделник, а други чак за вторник. Едва откакто са стояли на летището съвсем 20 ч. изобщо се слага въпроса за хотел, който да бъде стихотворец от самолетната компания.

“Всички спахме по пода, по пейки. Никой не ни попита имаме ли потребност от храна от вода. Така цяла нощ и през днешния ден през целия ден до обяд, до момента в който отначало ни резервираха билети и то чак за понеделник”, разяснява Стойка Митева, която е измежду блокираните на летище “Лутън”.

Според пасажерите е имало и хора, които са си поискали парите назад, само че им е било отказано.

Вижте какви са правата ни в такива обстановки:

Когато полетът ни е анулиран или е просрочен с повече от 4 часа имаме право освен да ни се покрият разноските за непредвидения престой, само че ни се поставя и парична отплата – надлежно 250 – 400 – 600 евро според на какво разстояние е пътуването.

Освен това самолетната компания е длъжна да ни покрие разноските за храна, питиета, за хотел и превоза от и до хотела.

В случай че това не се случи, пасажерите би трябвало да запазят всяка касова записка от направените разноски, с цел да могат по-късно да си изискат парите от самолетната компания.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР