99% от военнослужещите от полк Азов“, които се завърнаха в

...
99% от военнослужещите от полк Азов“, които се завърнаха в
Коментари Харесай

99% от освободените от плен азовци са загубили крак или ръка, едни не виждат, други не чуват, разказа сестрата на Волина -

99% от военнослужещите от полк „ Азов “, които се завърнаха в Украйна от съветски плен, са изгубили крака. Някои са без ръце, без крайници, едни не чуват, други не виждат. Освободените 43 бойци са в извънредно положение. 

Това описа Татяна Харко, сестрата на пленения пълководец на украинската морска пехота в Мариупол Сергей (Серхий) Волина, в коментар за Suspilny, представена от УНИАН.  

Всички бранители, освободени от плен, се нуждаят от здравна помощ, добавя Харко. Тя споделя още: Очите им са щастливи. Някои момчета приказват със сълзи в очите, други даже не могат да приказват. 

Самият Волина не беше върнат от плен. Сестра му сподели, че фамилията на бранителя няма връзка с него. Откакто Волина попадна в съветски плен, информация за него няма. 

Сестрата на бранителя обаче акцентира, че тя и другите близки на " азовците " се радват на освобождението на най-малко част от бранителите, тъй като всички са герои. 

Вчера бе оповестена най-голямата замяна на пленници сред Украйна и Русия. От освободените 144 души 95 са бранители на завода " Азовстал " в Мариупол. Сред тях са 43 военнослужещи от полк „ Азов “, оповестиха от ГУР. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР