99% от българите се интересуват от работни заплати и пенсии,

...
99% от българите се интересуват от работни заплати и пенсии,
Коментари Харесай

Икономист: 99% от българите се интересуват от работни заплати и пенсии, а не от цифрите заложени в бюджета

99% от българите се интересуват от работни заплати и пенсии, а не от цифрите заложени в бюджета. Това разяснява икономистът проф. Боян Дуранкев, учител в УНСС и ВУЗФ за " Фокус “.

" Не ги интересуват общи констатации, епитети, съществителни и така нататък – гледат портфейла си. Що се отнася до този бюджет, няма значение кой го е правил, защото след 2007 година огромната финансова рецесия, която раздруса света, ние сме дори в още по-тежка рецесия, и то освен България – както се вижда, безусловно целият свят сега е обзет от тази рецесия. Независимо че държавното управление още се разхожда с розови очила, явно е, че то няма шанс тъкмо да попадне в това ръководство, в тази рецесия, в този миг. И в случай че позволите, първото, което всеки вижда, и през медиите, и през личните си очи, това е една турбулентна външна среда за България. Първо, на следващия ден чакаме да стартира войната Русия-Украйна, в случай че се доверим на Джо Байдън, несъмнено. Второ, цените на петрола и газта са динамични. Ако стане война по някакъв метод, те ще ударят тавана. Металите – наблюдавайте освен енергоносителите, само че металите нарастват. Например звук алуминий скочи от към 1500 на съвсем 3500 $. Всичко с металите пораства нагоре като цени “, уточни икономистът.

Правителството би трябвало да намерения за смяна в данъчната политика.

" Погледнете и земетръсната вътрешна среда, тъй като обединението е орел, рак и щука и Българска социалистическа партия, и всеки дърпа в избрана посока. Българска социалистическа партия, естествено, както се очакваше, дърпа към бизнеса. Неслучайно и през вчерашния ден Българска социалистическа партия направи такава среща и твърди, че ще упорства за нарастване на помощите за бизнеса. Въобще, комплицирана вътрешна обстановка. И в случай че си отворим по-широко очите – забележете, че свалените ГЕРБ, Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи, които са поставени в ъгъла, от там непрекъснато са, да го назовем, ерозиращо-конструктивни. Освен това президент-правителство – връзките са като обтегната пружина. А жителите на страната са с високи упования за благополучие и за самодоволство, за благополучие надали не. Това, което държавното управление явно следи, и което несъмнено е установило, е, че сега вътрешното несъгласие не е толкоз сред държавното управление и ГЕРБ или Движение за права и свободи, колкото сред богати и небогати. Това неравноправие, което е сега, това е главният проблем на България “.

Очевидно е, че е нужна промяна на философията, означи професорът.

" Дано момчетата и девойките, които са млади и които ще натрупат опит, в действителност да помислят най-много за дребния и междинен бизнес “, добави Дуранкев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР