99.91% от изборните протоколи са обработени към 10 ч. тази

...
99.91% от изборните протоколи са обработени към 10 ч. тази
Коментари Харесай

При 99.9% обработени протоколи: ГЕРБ, ДПС и БВ имат 115 депутата – ключът за кабинет е в БСП и ДБ

99.91% от изборните протоколи са обработени към 10 ч. тази заран. Какво демонстрират данните на ЦИК след парламентарния избор през вчерашния ден?

Първа мощ е ГЕРБ-СДС с 25.34%, а втора - „ Продължаваме промяната “ с 20.20%. Трета е Движение за права и свободи с 13.74%, следвана от „ Възраждане “ с 10.17%. По-надолу остават „ Българска социалистическа партия за България “ с 9.30% и „ Демократична България “ - 7.45%.

Единствената нова мощ в идващия парламент ще е „ Български напредък “ на Стефан Янев с 4.63%.

Под чертата изпадна „ ИТН “ с 3.83%.

Какво демонстрира изчислението на мандатите на финалната права?

ГЕРБ ще има 67 депутати, а Политическа партия ще е с 53. Движение за права и свободи ще разполага с 36 места в 48-ото Народно заседание, а „ Възраждане “ - с 27.

Българска социалистическа партия печели 25 депутатски мандата, Демократична България – 20, и БВ – 12.

Предвид разделянето в лагерите, по-вероятно наподобява Народното събрание да не излъчи държавно управление и да се разпадне скоропостижно. Не бива да се изключва обаче и изненада поради умората на гласоподавателите от непрекъснатото вървене до урните последните две години.

Най-възможният управнически формат, наподобява, е към ГЕРБ и Движение за права и свободи дружно със БВ. Трите обединения обаче имат 115 депутата.

От Политическа партия и „ Възраждане “ са безапелационни, че ще са съпротива при такава настройка. Засега безмълвни остават Българска социалистическа партия и „ Демократична България “. Досега двете обединения постоянно са били твърда съпротива на ГЕРБ. Възможен ли е обаче тежък компромис – следва да разберем.

От Българска социалистическа партия през днешния ден оповестиха брифинг за 14 ч., където се чакат първи мнения от партията на Корнелия Нинова.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР