9750 дози вече са разположени във фризера, който е в

...
9750 дози вече са разположени във фризера, който е в
Коментари Харесай

Ангелов: Целта ни е да постигнем 70% ваксинирани срещу COVID

9750 дози към този момент са ситуирани във фризера, който е в Центъра по заразни и паразитни заболявания. Оттук нататък започваме разпределението по шестте райони в страната. Също по този начин дойдоха и осведомителни материали, които са ориентирани към българските жители. Това разяснява министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

" Аз ще бъда първият имунизиран българин. Утре ще стартира имунизиране в София в няколко лечебни заведения, също по този начин в Пловдив и Бургас. Броят на искащите да се имунизират непрекъснато се усилва, ние сме оптимисти, че в случай че продължим с представянето на цялата информация и за какво би трябвало да се имунизират. Надявам се, че ще реализираме 70% имунизирани българите, тогава ще хвърлим маските, ще се виждаме с нашите близки, ще излизаме, ще вървим на спектакъл ", добави той.

Враца и Търново ще получат своите ваксини на 28-ми декември. Идната седмица пък ще има среща със здравния министър и целия екип от щаба, с цел да се направи задоволително добра акция, с цел да може всеки един човек да бъде в детайли осведомен. 

" В работните дни сред Коледа и Нова година ще поканим всички медии на среща, с цел да можем да разчитаме на целия Ваш опит, с цел да може хората да схванат, че ваксина та е безвредна, извънредно ефикасна. Ще разбираем за какво е значимо хората да избират ваксина цията, вместо неналичието на такава. Все още отговор на това какъв брой ще е дълготраен имунитет на ваксина та няма. Аз като министър не бих си разрешил да давам прогнози, уповавам се, че имунитет ще е задоволителен, с цел да можем да реализираме групов имунитет ", сподели още здравният министър
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР