97-кратният шампион от турнири на АТР и носител на 20

...
97-кратният шампион от турнири на АТР и носител на 20
Коментари Харесай

Федерер - сред Стоте най-влиятелни личности в света

97-кратният първенец от шампионати на АТР и притежател на 20 трофея от Големия шлем бе определен за един от Стоте най-влиятелни персони на списание "Time ".

От стоте определени, единствено шестима бяха фотографирани за корица на "Time ". 36-годишният швейцарец е измежду тях дружно с деятеля Тарана Бърк, комедианта Тифани Хадиш, актрисата Никол Кидман, певицата Дженифър Лопес и президента на Майкрософт Сатя Надела.

Специални думи за триумфа на Федерер на и отвън корта написа основателят на Майкрософт Бил Гейтс.

"Не е загадка, че Роджър Федерер е най-великият тенисист в историята. Както написа Дейвид Фостър Уолъс, той е "един от тези редки, свръхестествени спортисти, които най-малко в част са отвън избрани физически закони. Той демонстрира изключение и в законите на възрастта. На 36, към момента печели Големи шлемове с композиция от прелест и непримиримост.

Но не толкоз почитатели знаят, какво прави Роджър отвън корта. Два пъти имах привилегията да му бъда сътрудник на двойки, с цел да съберем пари за неговата фондация и в процеса станахме другари. Научих какъв брой откровено Роджър и неговият екип работят да подобрят предпоставките за живот на бедните деца - задача, която произлиза от детските му визити в родната страна на майка му Южна Африка, където вижда ужасяваща беднотия от първа ръка.

Роджър знае, че ефикасната филантропия, също като огромния тенис, изисква дисциплинираност и време. Ще бъде печален ден за всички нас, неговите почитатели, когато постави завършек на кариерата си, само че можем да сме спокойни, знаейки, че той се е посветил на това да направи света по-справедливо място. "

Федерер: Мислех да се откажа още през 2016-а
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР