95% от медицинския персонал в Центъра за спешна медицинска помощ

...
95% от медицинския персонал в Центъра за спешна медицинска помощ
Коментари Харесай

Почти 100% от медиците в Центъра за спешна медицинска помощ в София са ваксинирани

95% от медицинския личен състав в Центъра за незабавна здравна помощ в София е имунизиран, разгласи ръководителят на синдикалната организация на КНСБ в Центъра Даниела Николова, съобщи БНР.

" При нас доста високо е съзнанието във връзка с имунизациите. 95% от медицинския личен състав е имунизиран. В това число са и сътрудниците, които го прекараха. Отделно Центърът за незабавна помощ постоянно е бил в помощ на РЗИ-то. Имаме мобилни екипи, които от средата на март месец имунизираме. Посещават се обществени домове, публични места, участваме в пунктовете, които са изнесени за имунизации. И вместо да почиват и да се възвръщат след сложните наряди, те поемат тази отговорност и с готовност вървят да оказват помощ на РЗИ-то “, сподели ръководителят на синдикалната организация.
свързани новини3874на 18.01.2021
Николова добави, че дежурствата в Центъра са 12-часови, по време на четвъртата вълна са доста позвъняванията за пациенти с COVID-19, които са в тежко положение, с прояви на дихателна непълнота, с потребност от реанимация и незабавна хоспитализация:

" По 12 часа сме облечени с тези костюми, като единствената междина - това са 15-те-20-те минути за стерилизация на санитарния автомобил, които ни се поставят. Тежко всекидневие - лампи и сирени, газ и спирачки, 12 часа скафандри, маски и заболели пациенти, които разчитат и те гледат в очите и желаят помощ “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР