95-годишен британец стана един от най-възрастните дипломирани студенти в историята

...
95-годишен британец стана един от най-възрастните дипломирани студенти в историята
Коментари Харесай

95-годишен британец завърши университет

95-годишен британец стана един от най-възрастните дипломирани студенти в историята на Обединеното кралство, заяви вестник " Таймс ".

По времето, когато Дейвид Марджот се пенсионираше, множеството от неговите днешни състуденти към момента не бяха родени, отбелязва изданието.

След тридесет години приемане на пенсия някогашният психиатър взема решение да се върне в университета, с цел да изучи за магистърска степен по модерна европейска философия.

Миналата седмица дружно със 70 години по-млади от него студенти 95-годишният Марджот от Уейбридж в графство Съри, взе дипломата си от университета Кингстън и по този метод стана най-възрастният ученик на образователното заведение.

Придружен от сина си и шурей си Марджот получи аплодисменти, до момента в който пресичаше сцената, с цел да му бъде връчена дипломата от ректора на университета. „ Мисля, че е значимо постоянно да продължаваш да предизвикваш себе си, даже когато остарееш “, сподели той за едногодишния курс, добавяйки, че това е „ сложна работа “, защото паметта му не е толкоз добра, колкото беше. Дейвид Марджот обаче не е рекордьор, тъй като през 2021 година Арчи Уайт, пенсиониран юрист, е получил тапия по изобразително изкуство на 96-годишна възраст от университета в Брайтън. Марджот, който е някогашен психиатър от Кралския флот и по-късно е работил в националното опазване на здравето, получава първата си тапия по медицина през 1952 година, написа още БНР.

Сега той има намерение да напише книга за психиатрията през призмата на философията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР