95,8 кг марихуана бяха открити при съвместна операция на служители

...
95,8 кг марихуана бяха открити при съвместна операция на служители
Коментари Харесай

95,8 кг марихуана удариха митничари при Дунав мост 2

95,8 кг марихуана бяха открити при взаимна интервенция на чиновници на Агенция „ Митници “ и Министерство на вътрешните работи.

На 10.1.0.2023 година в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин при Дунав мост 2 е спряна за инспекция влизаща в страната товарна комбинация от влекач и полуремарке с българска регистрация. Камионът транспортира железни профили от Унгария с общо тегло 20 тона. 

Извършено е сканиране с мобилна рентгенова система, вследствие на което е маркирана зона с необикновена компактност на пода на ремаркето.



Металните профили са разтоварени с кран и в градивна празнина в пода на ремаркето са  открити 80 вакуумирани пакета с тревиста маса.



При полеви наркотест наличието на пакетите е реагирало на марихуана. Общото количество на открития опиат е 95,8 кг.



По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2, прочие 2 от Наказателен кодекс по разказа на Търговско дружество Митница Русе под надзора на Окръжна прокуратура -  Видин.

Водачът на автомобила – българският жител В.В., е притеглен в качеството на обвинен за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната. Лицето е арестувано за период до 72 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР