938 са общо задържаните за по 24 часа в рамките

...
938 са общо задържаните за по 24 часа в рамките
Коментари Харесай

938 задържани в акциите на МВР срещу купения вот

938 са общо арестуваните за по 24 часа в границите на огромната профилирана интервенция за отбрана на изборните права на жителите, която организира Министерство на вътрешните работи. На брифинг от ведомството показаха, че за последната седмица има общо 172 досъдебни производства.

Издадени са близо 7000 предупредителни протокола, уточни шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ Станимир Станев. Проверени са 9588 лица от дейния престъпен контингент, открити са 155-ма оповестени за търсене, 1741 притежатели на компании са профилактирани по линия на корпоративния избор. Общо 142 закононарушения са били разкрити по време на интервенцията.



Станев означи, че през първата седмица на юли престъпността у нас е намалявала с близо 58%, а през последните два дни няма и нито едно незаконно отнето МПС на територията на цялата страна.

130 служители на реда от ГДНП са командировани в 17 регионални дирекции, с цел да оказват помощ на сътрудниците си по места. Допълнителен запас ще е разполагаем, в това число център, който да следи обработването на сигнали за изборни закононарушения.

Директорът на Групово дело „ Жандармерия “ Тодор Гребенаров уточни, че към този момент е в ход логистичната интервенция по превоз и защита на машините за гласоподаване. Те няма да нощуват в регионалните дирекции по места, а в логистични центрове, избрани от „ Сиела “. Ще са под непрекъсната полицейска защита, като след 6:00 на 11 юли с 300 буса ще бъдат развозени по секциите и конфигурирани от експерти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР