933 лв. става минималната работна заплата от 1 януари 2024

...
933 лв. става минималната работна заплата от 1 януари 2024
Коментари Харесай

933 лв. става минималната заплата от 1 януари 2024 г., реши кабинетът

933 лева става минималната работна заплата от 1 януари 2024 година   Това стана ясно след съвещанието на Министерския съвет, извършено през днешния ден.   В момента минималната работна заплата е 780 лева

С растежа от съвсем 20%, комбиниран с други ограничения, „ ние ще осъществим един от уговорките си за понижаване на неравенството в България, което е прекомерно високо за европейските стандарти. “, съобщи министър председателят акад. Николай Денков преди съвещанието на държавното управление.   България продължава да бъде страната с най-ниска минимална работна заплата в Европейския съюз, отбелязва още акад. Денков.

  Ние поетапно би трябвало да излезем от обстановката на стопанска система, която притегля вложители основно с ниските си хонорари “, стимулира решението министър-председателят.   Той акцентира устрема на кабинета страната ни да предлага производства с високо качество, висока добавена стойност и добре готова работна ръка, и означи напъните на министрите в тази посока.

  Българска телеграфна агенция напомня, че тематиката за оферти нов размер на минималното трудово заплащане беше обект на разискване на провелото се на 5 октомври съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие.

На него предлагането поддържаха синдикалните организации, а работодателските се оповестиха срещу.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР