90% от родителите смятат, че е важно детето им да

...
90% от родителите смятат, че е важно детето им да
Коментари Харесай

Родителите в ЕС са по-запознати с детските ваксини след Covid, но и претоварени с информация

90% от родителите считат, че е значимо детето им да бъде имунизирано против болести, разнообразни от Covid-19. Въпреки че 3 от 5 (61%) родители се усещат по-запознати с имунизациите на детето си заради Covid-19, двама от петима (43%) споделят, че се усещат “претоварени “ от наличната информация по отношение на имунизациите. Това сочат данните от изследване на IPSOS((Institut Publique de Sondage d'Opinion Secteur) по отношение на осведомеността за HPV вируса и по какъв начин информацията за имунизациите по време на пандемията е повлияла на усещанията и държанието на родителите по отношение на детските имунизации.

То обгръща родители от Германия, Франция, Италия, Австрия, Португалия, Румъния, Швеция, Словения.

Данните соачат, че съгласно 64% имунизациите са нужни за попречване на избрани болести (64%), а 42% от родители са самодейни във връзка с предотвратяване на децата си от предотвратими болести. Също по този начин, обаче, близо 40% от интервюираните родители не знаят, че някои ракови болести могат да бъдат превантирани посредством имунизация.

Пандемията от Covid-19 e повлияла на усещането за имунизациите при 4 от 5 родители 79%) и към този момент 65% са по-склонни да бъдат самодейни в връзката си със своя доктор и да попитат за ваксини против болести, разнообразни от Covid-19 за тяхното дете.

Относно информираността на родителите за HPV инфекциите 3 от 4 родители са осведомени с HPV (73%), само че единствено 1 от 2, които знаят за HPV (55%), се усещат добре осведомени за вируса. От тези, които знаят за HPV, огромна част са осведомени, че вирусът може да аргументи рак (79%), само че по-малко са наясно, че вирусът може да докара до ракови болести освен при девойките, само че и при момчетата (67%).

Мнозинството (89%) от родителите, които са осведомени с HPV, са съгласни, че предварителната защита е най-хубавата форма на отбрана за тяхното дете и се усещат уверени в отбраната на детето си от HPV (80%).
Разбирането на HPV е по-високо измежду дамите родители, които са наясно с вируса.

Проучването на IPSOS демонстрира релативно позитивни резултати във връзка с нарасналите равнища на осведоменост за HPV измежду родителите в Европа, само че към момента има относително огромен % от обществото, който не е осведомен с вируса и обвързваните с него ракови и други болести.

Въпреки че множеството полово дейни мъже и дами ще се заразят с HPV в даден миг от техния живот, над една четвърт от интервюираните родители са загатнали, че не са осведомени с вируса. Докато 79% от родителите в изследването настояват, че са наясно, че HPV може да аргументи ракови болести, малко над половината (48%) от тях са съгласни, че HPV може да засегне както дамите, по този начин и мъжете, наблягайки ниските равнища на схващане, че човешкия папилома вирус визира и двата пола.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР