90% от пациентите, лекувани с новото израелско лекарство EХ-CD24, биват

...
90% от пациентите, лекувани с новото израелско лекарство EХ-CD24, биват
Коментари Харесай

Израел разработва обещаващ лек срещу коронавирус

90% от пациентите, лекувани с новото израелско лекарство EХ-CD24, биват изписвани за 5 дни. Около 93% от пациентите с тежък, лекувани с новия израелски препарат се възвръщат в границите на дни, оповестява в. „ Джерусалем пост “, написа БГНЕС.

Лекарството е във фаза II на изследването и се ползва в няколко гръцки лечебни заведения. То е създадено от екип на телавивския медицински център „ Сураски “. Резултатите при фаза II потвърдиха първичните от фаза I, които изследвания бяха извършени в Израел предходната зима. При тях 29 от 30 пациенти с сдържан или тежък ковид се възвърнаха в границите на няколко дни.
 Англия утвърди обещаващо лекарство против COVID-19 Англия утвърди обещаващо лекарство против COVID-19
Агенцията по надзор на медикаментите и изделията с здравно предопределение на Англия (MHRA) утвърди първия препарат със съдържа...

„ Основната цел на това проучване беше да се удостовери, че лекарството е несъмнено “, сподели проф. Надир Арбер. „ Досега нямаме регистрирани никакви обилни странични резултати при нито един от пациентите и в двете групи “. Изпитването се организира в Атина, защото в Израел няма задоволително подобаващи пациенти. Водещ в тази активност е гръцкият комисар по ковид проф. Сотирис Циодрас.

Абер и неговият екип създадоха препарата въз основата на молекула, която професорът изследва от 25 години, наречена CD24, която естествено участва в тялото. „ Важно е да напомним, че 19 от 20 пациенти с COVID-19 нямаха потребност от никаква терапия “, споделя Абер. „ След интервал от сред 5 и 12 дни единствено 5% от пациентите стартират да се утежняват. “

Основна причина за клиничното утежняване на пациентите се здължи на свръх активиране на имунната система, известно още като цитокинова стихия. В случая с пациенти с COVID-19 системата стартира да нападна здрави кафези в белите дробове. „ Именно това е казусът, към който е ориентирано нашето лекарство “, сподели професорът.

CD24 е дребен протеин, който е закотвен в мембраната на клетките и извършва доста функционалности, в това число контролиране на механизма, виновен за цитокиновата стихия. Арбер акцентира, че техният препарат EXO-CD24 не визира имунната система като цяло, а единствено се насочва към този характерен механизъм, като оказва помощ да се откри още веднъж верния му баланс.
 СЗО тества три медикаменти за заболели от ковид СЗО тества три медикаменти за заболели от ковид
Световната здравна организация (СЗО) разгласи огромни интернационалните тествания на три медикаменти против COVID-19. Тепърва се чакат резултати...

Професорът показва удовлетворение от създаденият акуратен медикамент. „ Например стероидите изключват цялата имунна система. Ние балансираме тази част, която дава отговор за цитокиновите стихии, употребявайки ендогенния механизъм на тялото, т.е. инструментите, налични в самото тяло. “

Екипът към този момент е подготвен за осъществяване на финалната фаза на проучването. „ Колкото и обещаващи да са резултатите от първите етапи на лекуването, никой не може да е сигурен в нищо, до момента в който резултатите не бъдат съпоставени с тези на пациентите, лекувани с плацебо. “ В тестването ще вземат участие 155 пациенти, като две трети от тях ще получават лекарството, а една трета – симулирана намеса.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР