90% от хората мерят кръвното налягане неправилно Измерването на кръвното

...
90% от хората мерят кръвното налягане неправилно Измерването на кръвното
Коментари Харесай

90% от хората мерят кръвното налягане неправилно

90% от хората мерят кръвното налягане погрешно

Измерването на кръвното налягане е належащо за всички хора, в това число и за здравите. Не всеки може да усети измененията в налягането. Следователно, то би трябвало да се мери постоянно. Ето за какво във всеки дом би трябвало да има уред за мерене на кръвното налягане. Той е изключително нужен за възрастните хора, хипертониците и за бременните дами.

В случай, че се почувствате замаяни или имате главоболие, звук в ушите или чувствате обща уязвимост, би трябвало да помислите за здравето си. Всички тези признаци са предизвестие, че би трябвало да следите налягането си и постоянно да го мерите.

Измерването на налягането е значимо, тъй като даже и дребното нарастване на налягането по отношение на нормата към този момент носи опасност за вашето здраве:

С 1/3 се усилва рискът от сърдечно-съдови болести. Рискът от смъртност се усилва два пъти.

Небрежното отношение към измененията в налягането усилва със 7 пъти риска от инсулти, с 4 пъти появяването на исхемична болест на сърцето, 2 пъти по-често проблеми със съдовете на краката.

Но единствено постоянно премерване на налягането не е задоволително. В някои случаи е належащо да се водят записи за измерванията, да се проучват от време на време.

Много е значимо вярното премерване на налягането, в противоположен случай апаратът може да покаже неточни резултати. Неправилните индикатори ще доведат до погрешно лекуване и ще застрашат здравето и живота на пациента.

Маншетът на механичния тонометър би трябвало да подхожда на ръката, належащо е гладко да се напомпва въздуха, без да се забавя или забързва процесът. Маншетът би трябвало да бъде умерено стегнат. Тонометърът следва да е ситуиран върху артериите.

Резултатите от измерването на налягането могат да се разграничават, в случай че измерванията се правят на двете ръце!

Измерването на налягането се прави в седнало или легнало състояние.

Маншетът на предмишницата би трябвало да бъде подложен на равнището на сърцето.

Налягането не би трябвало да се мери няколко часа след приема на медикаменти и храна, пушене, пиянство на мощен чай или кафе.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР