90% от българите живеят в собствено жилище, но едва половината

...
90% от българите живеят в собствено жилище, но едва половината
Коментари Харесай

20% от домакинствата у нас - без вътрешна тоалетна

90% от българите живеят в лично жилище, само че едвам половината разполагат с автомобил и компютър. Най-разпространеният предмет в домовете ни продължава да бъде тв приемникът, а 20% от семействата на село към момента нямат вътрешна тоалетна. Това демонстрират данните на Националния статистически институт.

Чуждо жилище, само че без да заплащат наем за него, употребяват 5% и половина от семействата. Тези, които живеят чартърен, са близо 4%. Двойно повече от тях пък са фамилиите, които имат и второ жилище.

Най-разпространеният тип парцел, който имат българските фамилии, са двустайни или тристайни жилища, като над 90% от семействата живеят в жилища издигнати преди 1990 година. Тези издигнати през последните 20 години, са едвам 8%. А близо 1/4 от семействата, имат и гараж.

С екзистенциалните електричество, вода, баня, тоалетна и канализация, разполагат малко над 80% от семействата у нас. Като разпределението сред това къде по-често са налични - дали в градовете или в селата, е съвсем равно, като се изключи канализацията. Почти всички градски семейства разполагат с такава. В селата повече от половината фамилии нямат централна канализация, а близо 20% от тях нямат и вътрешна тоалетна.

56% от семействата разполагат със личен автомобил, като близо 6% от тях имат повече от един. 8% пък са тези, които не могат да си разрешат подобен по финансови аргументи. Над 1/3 от семействата също нямат автомобил, само че не заради тази причина, а просто тъй като се считат, че подобен им е необходим.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР