90 години от рождението на Тончо Русев ще бъдат отбелязани

...
90 години от рождението на Тончо Русев ще бъдат отбелязани
Коментари Харесай

Бургас отбелязва 90 години от рождението на Тончо Русев

90 години от рождението на Тончо Русев ще бъдат маркирани в Бургас, оповестиха от Общината.

Тончо Русев е емблематична персона освен за град Бургас. Той остави трайна диря в българската музикална просвета. Ще го запомним като диригент и създател на музиката за повече от 1000 шлагерни песни. „ Топъл дъжд “, „ Наше лято “, „ А дали е по този начин? “, „ Телефонна обич “, „ Обич за любов “ са измежду мелодиите, на фона на които доста от нас са се влюбвали, мечтали и преживявали най-красивите и празнични моменти в живота си.

Именно тях, както и плеяда други негови песни, ще чуем на 1 септември. Тогава на огромна сцена на площад „ Тройката “ ще се качат надарени реализатори, родом от Бургас или свързани с него, които ще вземат участие в един празник, отдаден на музиката. В афиша са имената на Рафи, Кристина Дончева, Стефан Илчев, Дишо и Иван, „ Фортисимо “, Вокално трио „ Déjà vu”, Димитър Атанасов и Христо Младенов, Мина Пенкова, Георги Дюлгеров и Марияна Добрева-Велева.

С цел последователност и предаване на музиката през поколенията, по новите аранжименти на златните песни на Точно Русев работят аранжорите Пламен Велинов, Димитър Атанасов, Петър Алексиев, Руслан Карагьозов и Красимир Гюлмезов.

Серията от събития, отдадени на композитора, включва още основаване на непрекъсната експозиция, носеща неговото име; направа и печатане на музикална школа с новите аранжименти, азбучник и CD с песни от концерта, които ще бъдат подарени на бургаските училища; направа и експониране на външна галерия, отдадена на живота и творчеството на почетния бургазлия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР