9 пункта за настаняване на преминаващи пътници, попаднали в тежка

...
9 пункта за настаняване на преминаващи пътници, попаднали в тежка
Коментари Харесай

Отвориха пунктове за настаняване на пътуващи, попаднали в тежката зимна обстановка

9 пункта за настаняване на преминаващи пасажери, попаднали в тежка зимна конюнктура, са отворени на територията на община Търговище. Това оповестиха от Общината.

Пунктовете са в кметствата в селата: Дралфа, Лиляк, Макариополско, Бистра, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево и Пролаз. Осигурени са отоплителни материали и топли питиета за хората, които ще бъдат настанени там при потребност. Отговорници за тези пунктове са кметовете на съответните обитаеми места. При пораждане на изключителна обстановка е разпоредено майките с деца и заболели да бъдат превозени до Търговище. До този час няма постъпили сигнали за блокирани по пътищата хора. Отварянето на пътните връзки с навявания в общината продължава, макар изобилния сняг и мощния вятър по откритите места. В някои от правите преспи затварят пътя единствено за половин час след минаване на машините и е нужно нараснало внимание от страна на водачите. Апелът е да изчакват снегопочистващите машини и да не подхващат рискови пътувания. На територията на общината има 51 села, 2 квартала и града и едновременното разчистване на всички обитаеми места е на практика невероятно в изискванията на непрекъснат снеговалеж и навявания. Четвъртокласната пътна мрежа се чисти с техника, наета с контракти от аграрни стопани от съответните обитаеми места. Снегопочистващите машини на БКС са с GPS, с цел да се наблюдават маршрутите им, само че в доста от улиците прекосяването на техниката не е допустимо поради спрените коли. Общината приканва жителите за схващане и повече персонална ангажираност в тежката зимна конюнктура.

Шестима бездомни са настанени в Кризисния център към Община Търговище. Постъпването там става след сигнал на тел. 112, в Районното ръководство на полицията или на телефона на дежурните в Община Търговище: 0601/ 635 85. Преди настаняване, всеки безприютен, наложително минава през Центъра за незабавна здравна помощ, с цел да се откри здравословното му положение. При потребност се назначава лекуване. Капацитетът на Центъра е за седем индивида и е съвсем привършен. Осигурено е отопление и артикули от първа нужда. Има дежурен от Общината, само че настаняването става по избран ред с придружители от Районното ръководство на полицията. Звеното е за краткотрайно настаняване при тежки зимни условия и е на общинска прехрана. При постъпване на сигнали за други нуждаещи се ще се търси подпомагане от обществени и други служби, защото Центърът не разполага с по-голям потенциал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР