9-месечно бебе почина в бежанския лагер Мория в Гърция, съобщи

...
9-месечно бебе почина в бежанския лагер Мория в Гърция, съобщи
Коментари Харесай

9-месечно бебе почина в бежански лагер на остров Лесбос

9-месечно бебе умря в бежанския лагер Мория в Гърция, заяви здравната филантропична организация Лекари без граници, представена от Анадолската организация.

Медиците в локалната болница (на о-в Лесбос) ни потвърдиха на 16 ноември, че преди няколко дни деветмесечно бебе е умряло от мощна дехидратация в бежанския лагер Мория, заяви в Туитър здравната организация.

От Лекари без граници обявиха още, че деца на мигранти в Гърция умират поради ужасяващи условия за живот и липса на съответни грижи. Около 15 хиляди души се намират в лагера Мория, като 5 хиляди от тях са деца, уточни организацията, като насочи апел към Гърция и Европейски Съюз да подхващат незабавни дейности за възстановяване на обстановката.

Бежанци стачкуват на гръцкия остров Лесбос

Друг мигрант е умря от раните си, които е получил в сборичкване тази заран в мигрантското населено място Ушивак в сараевския квартал Хаджичи, оповестява вестник "Независне новине ".

До сбиването се стигнало в 6.30 часа, а младежът умрял от раните си в Клиничния център на Сараевския университет към 10 часа, заяви вътрешното министерство на кантон Сараево.

Самоличността на мигранта не е открита. Води се следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР