9 май с цялата му разнопосочна символика дава повод за

...
9 май с цялата му разнопосочна символика дава повод за
Коментари Харесай

Украйна: Архивите на едно престъпление

9 май с цялата му разнопосочна символика дава мотив за откриването на една галерия в София. Достатъчно смислово ангажирана, " Украйна: Архивите на едно закононарушение " е по самодейност на деветия фестивал ФотоФабрика.
 Русскій воєнний корабль, Украйна и специфичната марка, която страната пусна в продажба
Русскій воєнний корабль - украинската марка, която стана шлагер

За закупуването й се вият километрични опашки

Всъщност, това е изложба-акция, която демонстрира тъкмо 30 фрагмента от войната в Украйна, снимани от очевидците ѝ на място - фоторепортери от интернационалната организация Reuters. Те документират протичащото се със фотоси, правени в интервала от 26 февруари до 18 април 2022 година

Фотографиите са ситуирани на оградата на гробницата на Княз Александър I Батенберг в София. И изборът напълно не е инцидентен. Локацията, която е тъкмо против паметника на Съветската войска (на бул. " Васил Левски " 81), има история, обвързвана с Русия.

Гробницата " Княз Александър І Батенберг " е издигната за първия български княз след Освобождението. Делото му се свързва с опълчване на Русия по всички вероятни способи и неслучайно претърпява прелом от съветски генерали и ръководството му през годините става все по-трудно осъществимо.

Днес гробницата му гледа Паметника на Съветската войска, повдигнат в чест на 10-ата годишнина от Съветско-българската война и Деветосептемврийския прелом от 1944 година
 TikTok teamLab Reconnect и неповторимата композиция от сауна и изкуство
Когато изкуството влезе и в сауната

Интерактивна галерия от ново измерение

Изложбата " Украйна: Архивите на едно закононарушение " може да бъде прегледана до 9 юни
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР