9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб ще запише първото си

...
9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб ще запише първото си
Коментари Харесай

Льоб ще кара Шкода в португалско рали

9-кратният международен рали първенец Себастиен Льоб ще запише първото си класическо рали тази година  и това ще е португалското “Азореш ”. Легендарният французин ще кара новата Шкода Фабия RS Rally2 за отбора от WRC2 Токспорт.

От началото на година Льоб твърди, че договаря с Малкълм Уилсън за нова лимитирана стратегия с М-Спорт в Световния рали шампионат, само че към този момент без резултат. Уилсън призна, че всички финанси на отбора са били употребявани за наемането на Ойт Танак, а неотдавна добави, че когато се договорят с Льоб, участията му ще би трябвало да са по този начин определени, че той да не пречи на борбата на естонеца за купата.

Миналата година ралито, което се организира на Азорските острови, беше кръг от Европейския рали шампионат и успеха завоюва Ефрен Йарена, който по-късно стана и европейски първенец. Тази година надпреварата е в календара на шампионата TER, който също е основан главно в Европа и към този момент от няколко години се явява забавна опция на Европейския рали шампионат. " Азореш " беше кръг от ERC години наред, само че падна жертва на политиката за понижаване на разноските на участниците в шампионата, като в календара остана друго островно съревнование - испанското рали на Канарските острови.
 Себастиен Льоб напуща Екстрийм Е и отбора на Хамилтън Себастиен Льоб напуща Екстрийм Е и отбора на Хамилтън
57-ото издание на рали “Азореш ” тази година ще се организира на 31 март - 1 април.
 Льоб ще кара Дачия в рали “Дакар ”? Льоб ще кара Дачия в рали “Дакар ”?
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР