9 къщи и 5 ферми с животни във врачанското село

...
9 къщи и 5 ферми с животни във врачанското село
Коментари Харесай

Предварително евакуираха къщи във врачанското с. Хайредин заради нивата на Огоста

9 къщи и 5 ферми с животни във врачанското село Хайредин са авансово евакуирани, заяви кметът на община Хайредин Тодор Тодоров.

Причината е следеното изпускане на бент. " Огоста ", което повиши равнището на едноименната река. Има подготвеност за евакуация на още хора, чака се в Хайредин да бъде оповестено и бедствено състояние.

" Превантивно евакуирахме 9 къщи, евакуирахме 5 ферми с животни, тъй като по сигнали на гражданска отбрана и на регионалния шеф на Враца от язовира ще се изпусне следено голямо количество вода ", сподели Тодор Тодоров.

Заради продължаващите порои в Западна България е усложена обстановката към още няколко реки във врачанска област. В три общини в региона е оповестено отчасти бедствено състояние. Аварийни екипи отводняват къщите.



Нивото на река Скът край село Нивянин също е над сериозното.

" Реката излезе на към 200 м преди центъра по улица, която е успоредна на основната на влизане от с. Борован. От там през улицата, по домовете на хората, през учебното заведение и си пробива път към центъра ", изясни Николай Христов - кмет на Нивянин



" Хората са предизвестени, имаме за евакуация хората да бъдат настанени в Борован в учебното заведение. Дано не се наложи ", уточни Илияна Донкова - зам.-кмет на община Борован.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР