9-годишно момиченце вдига висока температура, но линейка не идва. Това

...
9-годишно момиченце вдига висока температура, но линейка не идва. Това
Коментари Харесай

Момиченце вдига 41 градуса, Спешна помощ не идва

9-годишно момиченце подвига висока температура, само че кола за спешна помощ не идва. Това е станало на 31 юли, като момиченцето било от няколко дни при баба си и дядо си в София. Те измерили над 41 градуса, съобщи NOVA.

Даниела и Огнян Секирански настояват, че на 9-годишната им внучка не е обърнато внимание, макар че е била с сериозно висока температура.

"В един миг детето стартира да трепери. Премерих й температурата и се стреснах. Детето изпадна в беззащитност и заспиваше ".

Двамата звъннали на 112, където ги посъветвали да подхващат дейности за събаряне на температурата на детето.

Те към този момент подхванали дейности, само че положението не се трансформирало.

"След час още веднъж им звъннах. Оттам диспечерът ми отговори, че сега не могат да изпратят екип, защото търсят педиатър ", добави Огнян.

"По това време детето към този момент стартира да повръща. Наистина бяхме шокирани. Тогава извикахме кола за спешна помощ на частна компания. Дойдоха след 10 минути ", сподели брачната половинка му.

Тя споделя, че не желае да основава проблем, само че можело да им кажат какво да вършат. Температурата почнала да пада.

"В това, което дотук се сподели, има много погрешни неща. При първото позвъняване дядото споделя, че детето е с 40,5 градуса. И че още тогава повръща. Второто им позвъняване не е след час, а е 6 минути по-късно. Нашата диспечерка споделя, че сме пренасочили педиатър. На 45-ата минута колата за спешна помощ е пред блока и там се засича с екип от частна болница ", съобщи Катя Сунгарска, представител на "Спешна помощ ".

По думите й е нямало свободен екип. Те нямали наново позвъняване, че е влошено положението, а в такива случаи пренасочвали елкипи.

Мъжът обаче описа, че те нямали информация и не им е казано дали ще пристигна.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР