9-годишният Антонио е ученик в трети клас в 10. ОУ

...
9-годишният Антонио е ученик в трети клас в 10. ОУ
Коментари Харесай

Омбудсман на животните: Как 9-годишният Антонио защитава правата им?

9-годишният Антонио е възпитаник в трети клас в 10. ОУ " Алеко Константинов " в Перник. Макар и дребен, към този момент трета година той е омбудсман за отбрана правата на животните.

Снимка: bTV

„ Реших да стана омбудсман, тъй като доста обичам животните и не търпя държание на удряне или ликвидиране на животни. Аз имам две котки и едно куче и се грижа доста добре за тях “, споделя Антонио.

Като омбудсман той следи за нередности, свързани с пострадването на животни. Участва в избавителни акции, дарения за приюти, посещава разнообразни събития, изложения и семинари, дава скъпи препоръки на съучениците си.

Снимка: bTV

„ Мечтая хората да престанат да убиват животните, тъй като това е доста неприятна постъпка. Може би, когато порасна, също ще стана омбудсман “, уточни той.

Идеята се ражда по предложение на учебния психолог, а задачата е да приготвят малчуганите от дребни да носят отговорност, да взимат решения и да оказват помощ на по-слабите.

Привличат го лъскавите неща, като ги взима и си играе с тях

„ Най-важното за една персона е да бъде виновна, да демонстрира емпатия и да знае, че може да поддържа. Децата, когато се усещат безпомощни да оказват помощ на животно, заключват в себе си контузии. Когато дадем на децата разновидности за справяне, споделяме – „ ето, може, това е пътят “. Те се усещат освободени вътрешно и щастливи. И това не е единствено в работата с животните “, изясни Аделина Иванова, учебен психолог в 10. ОУ „ Алеко Константинов “ в Перник.

Спасителната акция приключва с ръкопляскания

„ Това ги учи освен да бъдат положителни персони, само че и да бъдат хора с огромни сърца. Аз считам, че по този начин както човек се отнася към животните, по този начин ще се отнася и към хората. За нас е доста значимо отсам да излязат положителни възпитаници и положителни хора “, добави шефът на учебното заведение Десислава Стефанова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР