9 дка залесен общински имот, намиращ се на кръстовището на

...
9 дка залесен общински имот, намиращ се на кръстовището на
Коментари Харесай

Общинският съвет на Варна одобри продажбата на 9 дка залесен терен за строителство

9 дка горист общински парцел, намиращ се на кръстовището на бул. " Сливница " с бул. " Република ", ще бъде разгласен за продажба за строителство.

Това реши през днешния ден Общински съвет Варна.

Пазарната стойност на парцела с повърхност от близо 9 000 кв. м, съгласно оценителя. е в размер на 7,15 млн. лв. без включен Данък добавена стойност и % обезщетение от РЗП на бъдещата постройка в посочения парцел в интерес на Община Варна в размер на 22%.

Според Общия организационен проект на Варна парцелът, за който има настоящ ПУП-ПРЗ, попада в устройствена зона - Жг, с индикатори за застрояване: макс. компактност – 60%, макс. кинт – 3, мин. озеленена повърхност – 20% и макс. кота корниз – 26 м.

Предвижда се в новопостроения обект да бъде ситуирана администрацията на регион „ Младост “, чийто сграден фонд е в доста неприятно и нефункционално положение. Кметството в този момент се обитава в жилищен блок в ж. к. „ Трошево “. Ползваната от администрацията повърхност е към 560 кв. м., а с цел да се обезпечи естествена работна среда, би трябвало да е най-малко 2 500 кв. м., показват от Община Варна.

С решението си през днешния ден обаче, съветниците на процедура способстват за презастрояването на региона.

Moreto.net напомня, че до момента в който общината продава парцели, учебни заведения в морската столица се нуждаят от парцели за лични здания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР