9 часа, София, стотици са се събрали пред вратите на

...
9 часа, София, стотици са се събрали пред вратите на
Коментари Харесай

Дочакахме! Десетки посетиха днес Aniventure comic con, събитието, които трудно може да се забрави!

9 часа, София, стотици са се събрали пред вратите на Интер експо център и чакат да стартира едно от най-интересните и космополитни събития на годината - Aniventure comic con. Няма по какъв начин да имате дете и да не знаете какво е това - След 11 години история, изпълнена с аниме, манга и японска просвета, проведеният от клуб Nakama фестивал – Aniventure, сплотява сили с най-новото за България, само че добре познато на всеки почитател на комикс културата по света събитие - Comic Con - организизирано от KEY Events & Communication (www.keycom.bg).

Всъщност това е най-чаканото събитие освен за децата, само че и за огромните. Така ще ви каже Ани, която е пристигнала от Бургас дружно с баба си. Мислите, че единствено внучката се забавлява - напълно не. Двете са станали рано предния ден, уредили са си пътуването, с цел да могат да участват. Изглеждат в действителност колоритна двойка. Ани, която се увлича по косплей и е облечена в костюма на обичана героиня от аниме. И бабата, която потвърждава, че в действителност има съвременни баби, която около внучката осъзнала, че може да се отдаде на пристрастеността си да прави оригами. Сега двете нямат самообладание вратите на Интер експо център да се отдорят и да влязат вътре, където да се окажат в светът на другите благоприятни условия и оживелите герои от комиксите. Всъщност всеки може да бъде супер воин. Стига да го изиска в душата си.

А уредниците дават обещание нещо в действителност грандиозно. Може би и поради това събитието притегля толкоз доста хора от цялата страна.
В името на допустимо най-хубавото развлечение в Софиа са пристигнали едни от най-известните Cosplay посетители в историята на Aniventure. Тези, които към този момент са посещавали това необикновено събитие, към този момент знаят из а обичайните Cosplay и арт състезания, зони за аниме и манга, k-pop, настолни игри, лекции и панели с задгранични посетители.

" Ходя на Aniventure comic con към този момент няколко години. Харесва ми, че тук хората стават някак си по-различни, по-мили, напълно елементарно е да се поздравиш с някой, който не познаваш, просто, тъй като ти е харесал костюма му. Или, тъй като имате общи тематики за диалог. Това е едно от местата, където можеш да създадеш в действителност дългогодишни другари. Аз се виждам с такива към този момент няколко години и постоянно е хубаво ", споделя пред БЛИЦ 14-годишният Свилен Иванов. Също като останалите и той се е подготвял от месеци за събитието.

Тази година се случи нещо в действителност особено. Организаторите съумяха да доведат в България артисти от обичани сериали. Първото доказано име бе това на Tom Wlaschiha, изиграл една от основните функции в сериала Game of Thrones, тази на The Faceless Man - Jaqen H'ghar of Braavos. Утре се чака Jaqen да открие квалификацията за EuroCosplay 2017.

Цели 2500 квадратни метра са отделени за най-голямата гейминг зона правена у нас и подкрепена от OMEN by HP, Desktop.bg, Ozone.bg и Gaming Gear. Днес тя одобри и едни от най-хубавите геймъри от Източна Европа на огромната си сцена.
Ако инцидентно сте се чудели на какво прави детето ви по през целия ден на компютъра, или в случай че сте от тези, порасналите деца, ще ви привлекат и шампионатите по игри като CS:GO, League of Legends, FIFA и доста други.

И в случай че всичко това не ви е задоволително, изчакайте и на следващия ден, когато Aniventure 2017 продължава още веднъж. Определено най-започнящото се събитие у нас отдавна.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР