9 446 жители на област Враца са получили безплатни винетки

...
9 446 жители на област Враца са получили безплатни винетки
Коментари Харесай

Над 9 400 човека във Врачанско са получили безплатни винетки през 2020 г.

9 446 поданици на област Враца са получили безвъзмездни винетки през 2020 година, оповестиха от Дирекция "Социално подкрепяне ". За отчетния интервал на 53 индивида е отказано.
Само през декември м.г. от опцията да вземат безвъзмезден стикер са се възползвали 84 лица.
Правоимащи за приемане на безвъзмездна електронна винетка, за един личен автомобил или съпружеска имуществена благосъстоятелност с размер на мотора до 2000 куб. см и мощ до 117.64 kW (160 к.с.), са:
- хората с 50% и над 50% понижена продуктивност или тип и степен на увреждане;
- лица или фамилии, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не по-късно от 20-годишна възраст.
Желаещите да се възползват от опцията за приемане на безвъзмездна винетка би трябвало да подадат заявление-декларация по сегашен адрес в Дирекция "Социално подкрепяне ", като за задачата не се ползват документи. Извършва се служебна инспекция за съществуването на съображение за отпускане/отказ на стикера.
Винетката важи за една година от датата на издаването ѝ.
Заявленията за разпределяне на безвъзмезден винетен стикер могат да се подават и по електронен път, посредством Системата за несъмнено електронно връчване, посредством лицензиран пощенски оператор или на e-mail:
Информация за издадена безвъзмездна годишна електронна винетка можете да получите на уеб страницата на АСП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР