89-годишният италиански моден майстор Джорджо Армани, който винаги е защитавал

...
89-годишният италиански моден майстор Джорджо Армани, който винаги е защитавал
Коментари Харесай

Армани вече не изключва продажбата на империята си

89-годишният италиански фешън занаятчия Джорджо Армани, който постоянно е защитавал гневно независимостта на своята първокласна група, към този момент не изключва продажба или излизане на борсата, когато той към този момент не е отпред.


" Независимостта от огромните групи към момента може да бъде движеща полезност за групата " Армани " в бъдеще, само че не мисля, че мога да изключа нещо ", споделя Армани в документално изявление за Блумбърг, оповестено.

" В момента не премислям усвояване от огромен първокласен конгломерат ", само че " не желая да изключвам нищо априори, тъй като това не би било доста предприемаческо ", изясни той.

Що се отнася до стартирането на акции на борсата, " към момента не сме го обсъждали ", само че " това е вид, който би могъл да бъде прегледан, уповавам се, в далечното бъдеще ", разяснява Армани.

" Големите групи имат в полезрението си от ден на ден исторически марки ", оплаква се италианският фешън деец.

Въпреки че поглъщането " може да обезпечи напредък, от една страна, от друга, то води до неизбежна смяна на полезностите и огромни разтърсвания, в това число във връзка с стила ", предизвестява той.

През последните двадесет години няколко италиански групи бяха изкупени от френския колос в региона на лукса LVMH, в това число Fendi, Bulgari и Loro Piana. Неговият съперник Kering закупи Gucci и има 30% дял във Valentino, с алтернатива да го усили до 100%.

Запитан за своето завещание, Армани счита, че " най-хубавото решение би било група от доверени хора, които са ми близки и които аз съм избрал ".

Джорджо Армани, който няма лични деца, загатва в този подтекст шефовете на фондацията на своята група, по-специално Лео Дел " Орко, който му е помагал в ръководството на компанията в продължение на доста години, както и племенниците си Силвана и Роберта Армани и племенника си Андреа Камерана.

" Фондацията ще взема решение и ръководи бъдещето на групата " Армани ", тъй като отпред са най-близките ми хора ", сподели господин Армани.

През 2022 година групата " Армани " записва продажби в размер на 2,35 милиарда евро, което съставлява растеж от 16,5%, и означи растеж на оперативната си облага (Ebit) с 30% до 202,5 млн. евро. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР