88 проверки на учебни заведения на територията на област Стара

...
88 проверки на учебни заведения на територията на област Стара
Коментари Харесай

Само едно учебно заведение в Старозагорско с предписание за новата учебна година от РЗИ

88 инспекции на образователни заведения на територията на област Стара Загора, които са свързани с привеждането им в сходство със здравните условия, е направила Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в регионалния град по отношение на откриването на новата 2020/2021 образователна година. Издадено е единствено едно наставление на образователно заведение за привеждане в сходство със здравните условия до започване на образователната година. До момента здравните инспектори не са наложили наказания за несъблюдение на предписани мероприятия. В региона няма образователни заведения, на които са издадени заповеди за прекъсване на активността или на техни елементи и обекти.
От инспекцията оповестяват, че продължава осъществяването на здравен надзор, ориентиран към зародилата епидемиологична конюнктура в страната от месец март и спазването на противоепидемичните ограничения, въведени със заповеди на министъра на опазването на здравето.
 262-ма под карантина в Старозагорска област 262-ма под карантина в Старозагорска област
262-ма души са под карантина в област Стара Загора към 26 август, оповестяват от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в регионалния град. О...
До започване на образователната година няма учебни заведения на територията на област Стара Загора, които да не са с неизпълнили предписаните ограничения - вътрешни поправки, боядисване на класни стаи и коридори.
От началото на новата образователна година в град Стара Загора започва нова професионална гимназия - Професионална гимназия по компютърни науки и математически разбори. В момента текат ремонтни действия за създаване на общежитие и трапезария в избраната база за разполагане на учебното заведение. До приключването им учениците на новата гимназия ще учат в постройката на Средно учебно заведение (СУ) „ Иван Вазов “.
Останалите учебни заведения на територията на Старозагорска област са в подготвеност за новата образователна година. В  подготвеност са и висшите образователни заведения. 
Органите на Държавния здравен надзор настоящо и при нужда ще оказват на място методическа помощ на шефовете и на медицинските експерти за осъществяването на въведените противоепидемични ограничения, според признатите „ Насоки за работа на системата на учебното обучение през образователната 2020/2021 година в изискванията на COVID-19 “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР