88% от децата не могат да обяснят значението на думата

...
88% от децата не могат да обяснят значението на думата
Коментари Харесай

Защо децата след 4. клас не знаят значението на думата „пожарникар“?


88% от децата не могат да обяснят смисъла на думата „ пожарникар”. Това стана ясно от резултатите на матурите след 4-и клас, които излязоха през вчерашния ден. Учители и специалисти изясняват тревожния факт със стрес, комплициране в изискванията и последици от онлайн образованието.

„ Като се възпламени огън, избавя хора от огън, където се качат на дърво, да могат да слязат”.

„ Според мен е благородна специалност, тъй като избавя хората, когато имат нужда”.

„ Облечени с червени облекла, имат шапки, камиони”.

Това са единствено част от отговорите на 4-класниците от столичното 96-о учебно заведение. Според преподавателя им терзанието, както и почивните дни преди изпита объркали децата.

„ Според мен трябваше да бъде признат като отговор всяко аналогично пояснение на детето, нали гоним мисленето, развиването - това те считат “, съобщи Албена Кирова.

По БЕЛ учениците са постигнали приблизително 70,46 точки от 100, което за проф. Ангелова, а е добър резултат след две години образование от разстояние.

„ Задачите са с дребна „ клопка” за тези, които ги мързи да мислят и са споделили, че „ гаси огън”, само че не всеки, който гаси огън, е пожарникар. Смисълът е да съобразят и преценяват. Трудно е децата да наваксат, те нямаха присъствено образование, да се обогати речника “, проф. Таняна Ангелова, лекар по методика на образованието по български език.

Резултатите от изпитите потвърждават за следващ път, че по математика учениците се оправят най-трудно с геометрията, пространственото мислене и практическо използване на наученото в действителни обстановки.

С най-голям брой точки още веднъж са Смолян и София-град. В другия край е Сливен.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР