88-годишният актьор Майкъл Кейн обяви, че новият му филм „Best

...
88-годишният актьор Майкъл Кейн обяви, че новият му филм „Best
Коментари Харесай

Сър Майкъл Кейн: Няма много сценарии за главна роля на мъж, който е на 88 години 


88-годишният артист Майкъл Кейн разгласи, че новият му филм „Best Sellers“, в който играе дружно с Обри Плаза, ще бъде последният му, оповестява „Скрийн Рант“.

Във кино лентата, който излезе на екран на 17 септември, Кейн е в ролята на Харис Шоу, мърморещ пенсиониран създател, който подхваща последно турне в поддръжка на млад издател. Кейн играе с Обри Плаза, Скот Спийдман, Елън Уонг и Кари Елвс.

88-годишният артист е взел участие в многочислени емблематични функции, последните от които в продукции на Кристофър Нолан. Освен в ролята на Алфред Пениуърт в трилогията „Черният рицар“, Кейн се е снимал и в „Генезис“ и „Тенет“ и други Работи от 1946 година, макар че кариерата му стартира да набира скорост в края на 50-те години. През 1990 година печели „Оскар“ за ролята в „Хана и нейните сестри“, а през 1999 година а „Правилата на Сидер Хаус“.

За Би Би Си Кейн изяснява решението си да се откаже от актьорската специалност. Той показва няколко аргументи, измежду които „проблем с гръбначния дирек, който визира краката му“, пандемията, която пречи на реализирането на доста планове, и фактът, че в множеството от плановете, които се осъществят, няма „главен воин, който да е на 88 години“. Той се трансформира и в сполучлив създател на книги, измежду които е и „Blowing the Bloody Doors Off: And Other Lessons in Life“ от 2018 година Предпочита да написа, тъй като „като артист би трябвало да ставаш в 6 и половина сутринта и да вървиш в студиото. Като публицист можеш да започваш да пишеш, без да ставаш от леглото!“

„Забавно е, само че това в действителност е последната ми роля. Защото не съм работил от две години, а и имам проблем с гръбначния дирек, който визира краката ми, тъй че не мога да вървя доста добре… А също по този начин написах книга, няколко книги, които бяха оповестени и имаха триумф, тъй че в този момент не съм артист, а публицист. Което е прелестно, тъй като като артист би трябвало да ставаш в 6 и половина сутринта и да вървиш в студиото. Като публицист започваш да пишеш, без да ставаш от леглото!Честно казано, от две години нямам никакви оферти, тъй като никой не прави филми, в които да желая да се фотографирам. Освен това знаете, че съм на 88 години. Няма доста сюжети за основна роля на мъж, който е на 88 години, разбирате ли?“, сподели артистът.

За страдание тази вест ще бъде потрес за Вин Дизел, който искаше Майкъл Кейн да изиграе брачна половинка на Хелън Мирън в бъдещия филм от поредицата „Бързи и яростни“.

Неподправеното държание и емблематичният акцент на Майкъл Кейн сигурно ще липсват на бъдещия кино свят. Тези обаче, които са гледали и обичат Кейн поради неговите над 150 кино лентата, знаят доста добре, че той е заслужил пенсионирането си.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР