88 000 български и чуждестранни туристи са посетили Аладжа манастир

...
88 000 български и чуждестранни туристи са посетили Аладжа манастир
Коментари Харесай

10% ръст на посетителите в Аладжа манастир, 88 000 през тази година

 88 000 български и задгранични туристи са посетили Аладжа манастир през тази година, което с 10% повече спрямо миналата, заяви основният организатор Валери Кинов. Той уточни, че обектът е с най-голям растеж на посещаемост в системата на Регионалния исторически музей – Варна. Това се дължи на обстоятелството, че от май до октомври, музеят е отворен от 9 ч. 21 ч., без почивен ден. В дните, оповестени за национални празници, по традиция, входът е безвъзмезден.

Статистиката демонстрира, че броят на самостоятелните гости е 80%, останалите са групи, а  съотношението възрастни – деца е надлежно 83% към 17%. 76% от посетителите са чужденци, като главната група са полски и румънски туристи. И през тази година са осъществени вечерните представления на аудиовизуалния театър " Легенди от Аладжа манастир “, посетени от 6 189 души, от които 90% са чужденци, главно германци.

В ход е създаване на планово предложение по предпочитана ос 6 " Регионален туризъм “, по оперативна стратегия " Региони в напредък “. Той планува реституция, консервация и социализация на археологическия обект; главен ремонт и реорганизация на посетителския център; възобновяване на изложбените зали и основаване на нова експозиция; обезпечаване на налична среда в границите на обекта; възобновяване на осветлението в комплекса и основаване на нов аудиовизуален театър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР