87-годишна жена, която не е отоплявала дома си, защото се

...
87-годишна жена, която не е отоплявала дома си, защото се
Коментари Харесай

Жена, притеснена от сметките за ток, почина от хипотермия

87-годишна жена, която не е отоплявала дома си, тъй като се е тормозила от високите сметки за ток, умря, откакто беше открита с хипотермия. Тя е пренебрегнала молбите на фамилията си да отоплява терасовидната си къща в Бъри, написа Би Би Си.

На 11 декември внукът ѝ я открива на кухненската маса, без да може да приказва, а по-късно тя умира в болница. Тези дни имаше правосъден развой по случая.

Очаква се през днешния ден температурите да паднат до -20 градуса по Целзий

Съдебният доктор е заключил, че гибелта е настъпила по несъобразителност. Семейството на Барбара Болтън я е насърчавало да включи отоплението и ѝ е казвало да не се тормози за разноските, само че дамата не ги е послушала.

Медиците са открили, че телесната ѝ температура е била едвам 28 градуса, вместо здравословните 37. Барбара е била откарана в болничното заведение в Бъри, само че на 5 януари е умряла от пневмония, породена от хипотермия.

" Забележителна жена "

В изказването си, прочетено пред съда, Марк Болтън споделя, че майка му е напуснала работа като асистент в аптека едвам на 82-годишна възраст, а съгласно показаните медицински свидетелства тя съвсем в никакъв случай не е посещавала персоналния доктор.

Била е открита към два часа след случая, като през това време е измръзнала

Членовете на фамилията са разговаряли с нея всеки ден и постоянно са я посещавали. На чуването в съда нейният наследник споделя, че майка му е била от " остарялата школа ".

Съдебният заседател заключи, че е налице трагичен случай: " Тя изглеждаше като забележителна жена, която към момента работи на 82 години. "

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР