87 души са приети в болница в Русенско, 17 пациенти

...
87 души са приети в болница в Русенско, 17 пациенти
Коментари Харесай

17 души с коронавирус в Русе са в реанимация, интензивните легла свършиха |

87 души са признати в болница в Русенско, 17 пациенти са в реанимация. Свободните болнични кревати са 12, от които няма планувани за интензивни грижи. Това оповестиха от Областната администрация за Българска телеграфна агенция.

Броят на дейните случаи на ковид в областта е 412. При нужда лечебните заведения в района са в подготвеност да усилят легловия потенциал за банкет на пациенти с COVID-19.

За последното денонощие са регистрирани 43 души с инфекцията, а 13 са оздравели.

От регионалната администрация осведомят, че от през вчерашния ден има масирани инспекции в нощните клубове и нощни заведения в Русенско за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Съвместните екипи са от чиновници на Регионалната здравна ревизия, полицията и Областната дирекция по сигурност на храните. При нарушавания ще се постановат наказания, като даже може да се стигне до затваряне на съответното заведение.

От началото на пандемията диагностицираните с ковид в Русенско са 14 757, а преболедувалите са 13 433.
В региона са осъществени 60 109 имунизации, като повторна доза са получили 29 025 души. Само през вчерашния ден са сложени 506 ваксини, като 219 от тях са първи банкет на някои от препаратите.

В района има и два " зелени коридора " за имунизация - в Белодробната болница в Русе и в многопрофилната болница в град Бяла. Работят и два мобилни пункта за имунизация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР