860 млн. евро капиталови разходи ще са необходими за цялостен

...
860 млн. евро капиталови разходи ще са необходими за цялостен
Коментари Харесай

Американски анализ: 860 млн. евро са необходими за модернизирането на Топлофикация София

860 млн. евро финансови разноски ще са нужни за повсеместен ремонт на “Топлофикация София, който да се осъществя в границите на 3 години. Това е заложено в проект с ограничения за излекуване на сдружението, финансиран с близо 1 млн. $, обезпечено от Американската организация за търговия и развиване (USDA). Планът е съответно създаден от американската компания " Black & Veatch " Management Consulting. Една от главните цели в него е доста увеличение на производството на електрическа енергия за увеличение на приходите. Анализът подчертава и върху неприятното техническо положение на сдружението.

Преди ден откакто на сесията на Столичния общински съвет (СОС) Демократична България предложи отчетът за модернизацията на " Топлофикация " да бъде възложен на общинските съветници, само че ръководещото болшинство от ГЕРБ гласоподава срещу,а " патриотите " - " въздържал се " и отчетът не стана обществен. След като медиите описаха за абсурда по здрач в четвъртък Столична община реши да направи изключителна конференция, а в петък даже разгласява отчета.

Старо и рисково за повреди

Голяма част от съществуващото съоръжение и инфраструктура на “Топлофикация – София” ЕАД е остаряла или остарява след своя потребен живот, което съставлява риск за сигурността на служащите и има неподходящ резултат върху надеждността и разноските за употреба , показват консултантите. В елементи, " Black & Veatch " е направила посещаване на топлоцентралите на място от 29 юни до 1 юли 2021 година

“Въз основа на надземните образни наблюдения, направени по време на визитата на обектите, „ Блек и Вийч “ е на мнение, че положението на множеството от централите отразява тяхната възраст иследователно предизвиква нараснал риск от аварии”, написа в отчета.

Статистическите данни за пострадвания на чиновниците са събрани от отчет с данни от януари 2015 година до август 2021 година От 35-те регистрирани контузии, над 60% са настъпили на терен и измежду тях има: пострадвания на главата, пострадвания на гърба от повдигане, химическо натравяне и счупени крака, породени от рухване основно в ТЕЦ-София. Въпреки че нито една от контузиите не е съдбовна, постройката на ТЕЦ-София, където са се случили по-голямата част от паданията, наподобява е във влошено положение, както бе маркирано при визитата на обекта.

Още за подписване на съглашението. То даде " зелена светлина " Американската организация за търговия и развиване (USTDA) да финансира безплатно с 921 554 $ изследване за рационализация на " Топлофикация София " и правене на съответен проект с ограничения. Изпълнител на задачата ще е американската компания Black&Veatch Management Consulting.

Проучването включва създаването на пътна карта за надграждане на общинското парно, съответни рекомендации по отношение на цялостното преустрояване на употребата, финансовото положение и правната и управническа конструкция на сдружението. Уточнява се, че безвъзмездното финансиране се дава за привличането на екип от висококвалифицирани американски специалисти в региона на инженеринга, финансите и правото. Американската организация ще е единствено финансиращ орган, само че не и страна по контракта.

Наред с изработването на повсеместен проект с съответни ограничения за техническа рационализация се залага и намаление на излъчванията на азотни оксиди според евродирективта 2012/27.

В отчета би трябвало да сапредложени и стъпки за стабилизиране на ръководството и финансовите резултати и за усъвършенствания на топлопреносната мрежа и системат за обслужване на клиенти на " Топлофикация София ".

Изпълнителят Black & Veatch е интернационална компания с над 11 000 чиновници с над 110 офиса в целия свят, стана ясно от презентация за активността ѝ, препоръчана на общинските съветници. В 100-годишната си история компанията е работила в областта на планиране, ръководство на активи, консултантство и създаване на новаторски планове за устойчива инфраструктура.

Чрез многочислени екипи компанията съумява да обезпечи най-високо качество в структурното и гражданското планиране, машиностроене, инженерна химия, електроинженерство, нуклеарно и екологично инженерство, както и доста други.

Black & Veatch предлага консултантски действия при реализирането на планове в ютилити бранша, телекомуникациите, центрове за данни и други.

Посочено бе, че компанията е притежател на голям брой награди. В годишната ранглиста на ENR Black & Veatch заема 11-а позиция измежду Top 500 Design Firms. В обособените браншове, компанията е в челната десетка на съвсем всички категории. През 2018 година реализацията на план за интернационалното летище в Хонконг ѝ донесе няколко награди, измежду които и трето място в HSBC x HKET Innovative Business Award 2018.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР