86-годишният Петър Гогов е най-известният и неподкупен катаджия в Родопите.

...
86-годишният Петър Гогов е най-известният и неподкупен катаджия в Родопите.
Коментари Харесай

Невероятно, но факт! Катаджията от Родопите не взел нито един подкуп за 40 години служба

86-годишният Петър Гогов е най-известният и безкористен катаджия в Родопите. Той е помагал на ранени в доста тежки произшествия и се смята за пионер в ексцентричните начинания. Гогов е пенсионер от 29 години. Той в никакъв случай не е имал персонален автомобил, с цел да не го обвинят, че краде от държавния бензин. За него Законът за придвижване по пътищата е като Библия, чиито правила съблюдава и до през днешния ден, споделя bTV.

„ Винаги прекосявам единствено на пешеходни пътеки, това е закон”, споделя той.
Когато се преместил в Ардино през 1956 година имало единствено два автомобила – „ те магаретата бяха повече в сравнение с колите”.
Но пък хората имали колела и по този начин Гогов решил да учи децата по какъв начин да ги карат безвредно и след уроците им издавал шофьорски книжки. „ Който няма, няма право да излиза на улицата”, спомня си той.
През 60-те години бил единственият в България, който раздавал с децата на водачите.
а гърдите му висят куп значки и ордени, най-ценният от които получава за спасяването на хора при злополука с рейс.
За близо 40 години като началник на КАТ не е дал прошка на нито един извършител, а за честността му в Ардино се носят митове. „ Можеше да съм първия човек в Ардино, първи паралия, само че не желаех да взимам. Това, както се споделя, е грехота”, споделя Гогов.
Макар и на 86 години Петър Гогов и в този момент е подготвен да постави униформата и да вземе палката, само че споделя, че е отчаян от днешните водачи и от системата на Министерство на вътрешните работи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР