86-годишният папа Франциск започна няколкодневно възстановяване ден след операция от

...
86-годишният папа Франциск започна няколкодневно възстановяване ден след операция от
Коментари Харесай

Папата отбелязва стабилен напредък след операция

86-годишният папа Франциск стартира няколкодневно възобновяване ден след интервенция от херния, откакто още веднъж се появиха въпроси за здравословното му положение.


" Папа Франциск изкара една спокойна нощ и съумя да си почине дълготрайно ", оповестиха от Ватикана.

" Като цяло той е в положително положение, жизнен е и диша без непозната помощ ", се споделя в изказването.

" Медицинският личен състав, който следи следоперативния ход на понтифика, оповестява, че той е бил хранен с водна диета. Хемодинамичните и дихателните му параметри са постоянни. Следоперативното протичане наподобява постоянно ", съобщи Ватикана по-късно.

В него се споделя, че папата персонално е благодарил по телефона на майката на момченцето, което е кръстил в края на март, откакто те са изпратили " афиш с благопожелание за бързо възобновяване ", написа шефът на пресслужбата на Светия трон Матео Бруни.

Аржентинският понтифик е " признателен " за изпратените му благопожелания и моли хората да се молят за него, допълват от Ватикана.

Франциск претърпя тричасова интервенция в болница " Джемели " в Рим в сряда и съгласно известията е бил радостен, когато се е събудил.

Папата, който през 2021 година претърпя интервенция на дебелото черво, е страдал от херния на мястото на белега от предходна интервенция, съобщи пред кореспонденти в сряда лекарят Серджо Алфиери.

Той е бил подложен под обща упойка и коремната стена е била възобновена с хирургическа мрежа, сподели Алфиери.

Всички папски аудиенции бяха анулирани до 18 юни, с цел да се даде време на понтифика да се възвърне.

Ватиканът съобщи, че папата ще остане в болничното заведение " няколко дни ", а Алфиери, който го е оперирал, не пожела да бъде по-конкретен.

Той сподели, че интервенцията нормално изисква престой сред пет и седем дни, само че възрастта на папата и болестта му през март - когато беше приет в болница с респираторна зараза - могат да повлияят на времето за възобновяване.

Италианският гастрохирург Андреа Мацари съобщи пред Агенция Франс Прес, че " при по-възрастните хора цялостното възобновяване може да отнеме сред осем и 10 дни ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР