86-годишна жителка на село Вирове потърсила помощ в полицията в

...
86-годишна жителка на село Вирове потърсила помощ в полицията в
Коментари Харесай

Заловиха ало измамник, отмъкнал 1500 лв. от възрастна жена в Монтана

86-годишна жителка на село Вирове потърсила помощ в полицията в Монтана, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Жената обяснила, че предната вечер, към 20.45 ч. получила позвъняване от прикрит номер на стационарния си телефон. Непознат мъж, представяйки се за доктор от локалната болница, й съобщил, че снаха й се нуждае от незабавна ортопедична интервенция, за която би трябвало да се платят 19 000 лева Объркана от обстановката старата дама обяснила, че разполага единствено с 1 500 лева

Половин час по-късно последвало ново позвъняване. Мнимият доктор дал инструкции на дамата да съобщи парите пред вратата на къщата си на изпратения от него " санитар ". Чак откакто изпълнила напътствията, старата дама се усъмнила, че може да е станала жертва на ало измамници.

Веднага стартирали оперативно-издирвателните дейности, в които, дружно с специалисти от бранш " Измами " в Групово дело " Национална полиция " били ангажирани криминалисти от ОДМВР Монтана и Участък " Огоста ". В резултат от следствието бил хванат " санитарят ", употребен в ролята на пощальон. Задържаният - 31-годишен е престъпно проявен и осъждан мъж от село Д-р Йосифово. Той предал 900 лева от взетите пари.

По случая е формирано досъдебно. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Монтана.
 Баба дала 5 бона на привиден доктор
Баба дала 5 бона на привиден доктор

Случаят се разследва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР