86 двойки от Казанлък след 50 години съвместен живот се

...
86 двойки от Казанлък след 50 години съвместен живот се
Коментари Харесай

86 двойки се врекоха на третата Златна сватба в Казанлък 

86 двойки от Казанлък след 50 години взаимен живот се включиха в самодейността на кмета Галина Стоянова „ Златна женитба “.
„ Вече 3 години виждам толкоз доста хора, които идват да споделят общия ни обред за Златни сватби. Хора, които са прекарали своя взаимен живот в наслади, в компликации, само че са посочили на всички по-млади, че щастието се крепи на уважението, на любовта, само че на първо място на разбирането “, обърна се към двойките домакинът на снощното празненство в Града на розите Галина Стоянова. В качеството й на длъжностно лице по гражданско положение пред нея фамилиите с половинвековен стаж препотвърдиха клетвата си за честност. 
По традиция прецизно бяха спазени сватбените ритуали, които с неспокойствие си припомниха златните съпруги и съпрузи - златна наздравица с чаша пенливо вино и целувка с „ Горчиво! “, разчупване на обредната погача, с цел да се знае кой ще води в идващите 50 години, сватбена торта, първи златен сватбен танц и общото сватбено хоро.
Златните двойки получиха и удостоверенията си за Златна женитба, които им връчи персонално кметът Галина Стоянова. 
За настроението на Златния брачен празник се грижиха танцовият а нсамбъл „ Арсенал “ с началник Христо Стоянов и танцови двойки от Клуб по спортни танци „ Роза “ с ръководители Ваня и Петър Радеви, Рени Петрова от школа „ Орфей “ при Народно читалище „ Възродена искра - 2000 “ с вокален възпитател Мариана Мъгева. Община Казанлък предава онлайн формалната гала посредством видео канала YouTube и профила на общината във Facebook, с което направи съпричастни към празника и околните на 86-те златни младоженци. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР