85% от служителите у нас не са доволни от увеличението

...
85% от служителите у нас не са доволни от увеличението
Коментари Харесай

85% от служителите у нас не са доволни от увеличението на заплатите си

85% от чиновниците у нас не са удовлетворени от нарастването на заплащането си, което са получили през първата половина на 2022 година. Това демонстрира изследването " Заплатите по време на инфлация през 2022 година " на новаторската кариерна платформа Kaderabotim.bg, която е профилирана в даването на справедлива информация за пазара на труда в България.

Едва 6,3% от участниците в допитването дефинират покачването на заплатата си като приемливо, а останалите 8,6% не могат да преценяват.

Проучването е извършено в интервала 15-30 юни 2022 година и в него са взели присъединяване 1172 чиновници от разнообразни професионални сфери. Сред тях най-вече са представителите на бранш търговия и продажби на дребно, следвани от произвеждане, опазване на здравето, банки, финанси, обезпечаване, обучение, счетоводство, осведомителни технологии и други Най-голям е делът при допитването на чиновници от огромни компании (с над 500 души персонал). Целта на проучването е да даде справедлива информация за равнищата на заплатите и тяхното нарастване у нас през актуалната година, която се характеризира с високи равнища на инфлация, допълват от кариерната платформа.

Според допитването, близо една четвърт (24,9%) от интервюираните получават брутно трудово заплащане под 1000 лв.. Най-голям брой интервюирани (39,7%) споделят, че месечната им заплата е в диапазона 1000 - 1500 лева бруто, а едвам 7,34% показват, че работодателят им изплаща брутно месечно заплащане над 3000 лв..

На въпроса " Какво нарастване на заплатата получихте тази година? " максимален дял от интервюираните (44,9%) дават отговор, че заплатата им не се е трансформирала през последните месеци. След тях се подреждат чиновниците с сред 5 и 10-процентно нарастване (20,8%) и тези с до 5% покачване - 16,8%.

Резултатите от изследването демонстрират, че малко над 2% от работещите у нас са получили над 25% покачване на заплатата си през първото полугодие.

Обект на проучването на кариерната платформа Kaderabotim.bg са и обществените придобивки , предоставяни от работодателите, които са значим тласък за огромна част от работещите и претендентите за работа у нас.

Работодателите на 11,4% от интервюираните не им дават никакви обществени придобивки. А измежду предлаганите такива максимален е делът на спомагателната здравна осигуровка (15,6%), следвана от гъвкаво работно време или работа от у дома (11,9%).

Други типове предоставяни обществени придобивки са: абонамент за медицински услуги (11,3%), спомагателни дни отпуск (10,4%), фитнес абонамент, карта за спорт или други тренировки (9%), както и възобновяване на транспортните разноски за пътешестване до работното място (8,2%).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР