85% от българите посочват, че се отнасят с уважение към

...
85% от българите посочват, че се отнасят с уважение към
Коментари Харесай

„Тренд“: 51% смятат, че строителният бранш е от тежко пострадалите от инфлацията

85% от българите показват, че се отнасят с почитание към специалността на строителите. 51% са на мнение, че строителният отрасъл е от тежко потърпевшите в резултат на инфлацията и скока на цените на материалите. 67% са на мнение, че страната би трябвало да актуализира старите цени, с цел да могат строителите да завършат публичните обекти.

 

Това  сочат данни от изследване на „ Тренд “ по поръчка на Камарата на строителите в България, отдадено на публичните настройки към строителния бранш. Изследването е осъществено в интервала сред 15 и 22 август 2022 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблет измежду 1007 души на възраст 18+. 

85% от българите заявяват, че се отнасят с почитание към специалността на строителите. Едва 6% са на противоположното мнение. Не се регистрира особена динамичност по демографски характерности. Малко над половината от популацията е на мнение, че строителният отрасъл е от тежко потърпевшите в резултат на инфлацията и скока на цените на материалите. 21% не споделят това мнение, до момента в който 28% не могат да преценяват.

 

 строители1

38% от българите са чували, че неналичието на съответна индексация на договорите сред държавата/ общините и строителите ще докара до незавършени обекти и връщане на европейски пари. 46% не са чували. Най-младите (18-29 г.) в максимален дял не са чували тази информация.

 строители-тренд22

 строители-тренд

44% е делът на тези, които са чували, че при липса на съответна индексация на договорите сред държавата/ общините и строителите от несъблюдение са застрашени ЖП, ВиК, пътни и доста други обекти. 45% от своя страна не са чували.

 

 строители-тренд3  строители-тренд4

 

67% считат, че страната би трябвало да актуализира старите цени, с цел да могат строителите да завършат публичните обекти. Едва 8% не споделят това мнение. Отново най-младите (18-29 г.) в максимален дял не знаят/ не могат да преценяват какво би трябвало да се направи в тази обстановка.

 

 строители-тренд5

 

91% от хората считат, че страната би трябвало незабавно да реши казуса с поддържането на пътищата.

80% от българите са на мнение, че не е възможно страната да разпорежда строителство на разнообразни обекти и да забавя тяхното заплащане. Едва 8% не са съгласни с това.

 

 строители-тренд6
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР