85-годишна жена е починала, след като е нападната от кучето

...
85-годишна жена е починала, след като е нападната от кучето
Коментари Харесай

Озверял от жегата питбул уби стопанката си

85-годишна жена е умряла, откакто е нападната от кучето си в ботевградското село Литаково, оповестиха от ОДМВР-София. Инцидентът е станал към 17 часа през вчерашния ден в двора на стопанката. Изпратените незабавно на място полицейски чиновници единствено открили безжизненото тяло на Йорданка Бельова. Животното е хванато в двора на парцела от общински чиновници. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 325В от Наказателен кодекс.

Съсед на пенсионерката я чул няколко пъти ужасено да вика " Не, не! ", след което всичко утихнало. Мъжът, който е служител на реда, предположил, че става нещо рисково и незабавно се обадил на кмета на селото Пешо Петков. Той пристигнал и почнал да вика Йорданка, звънял й на телефона, само че никой не отговарял. Тъй като портата й била заключена, през прилежащ двор видял чехлите на дамата разхвърляни, видял питбула, черен на цвят, който се движел нервно. Стопанката на дома обаче не отговаряла и по тази причина кметът незабавно се обадил в полицията.

Пристигналите чиновници не могли да влязат в двора на къщата, защото кучето на Йорданка почнало да им се нахвърля. Полицаите създали примка и положили много старания, с цел да го вържат. Един от униформените влезнал и се върнал с думите " Ужас! Прегризал е гърлото й като вълк, с рани е по лицето " - описа Пешо Младенов пред. Веднага към мястото е изпратена кола за спешна помощ. За страдание медиците единствено установили гибелта.

Съседите разясняват, че най-вероятно животното е побесняло в адската горещина.

Пред съседите споделиха, че постоянно е пускала кучето из двора, което значи, че му е имала доверие. " Може би не е пило вода целия ден ", разяснява Анелия Виткова от " Контрол по сигурността и публичния ред.

Питбулът е бил замаян от общинските чиновници по сигурността и към този момент е на отговорно бранене в полицията. Каква ще е ориста му, ще преценят проверяващите и съдът. Кучето не е било записано.

 Снимка: bTV

Стана ясно, че нито едно домашно куче в селото няма регистрация.

Йорданка Бельова живеела сама. В селото е от близо 30 години, откакто със брачна половинка й се пенсионирали в София и се върнали на село. Синът й идвал в събота и неделя. Винаги в къщата й е имало куче-пазач.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР