844 досъдебни производства за нарушаване на противоепидемичните мерки са взети

...
844 досъдебни производства за нарушаване на противоепидемичните мерки са взети
Коментари Харесай

Над 800 досъдебни производства за нарушаване на мерките в Пловдивско

844 досъдебни производства за нарушение на противоепидемичните ограничения са взети на специфичен контрол от Апелативна - Пловдив през 2020 година Това заяви на брифинг Тодор Деянов, апелативен прокурор на Пловдив. Делата са водени от магистратите от районните прокуратури в апелативната зона. Най-често досъдебни производства са формирани за нарушение на наложителна карантина .
През май 2020 година по досъдебно произвеждане на Районна прокуратура - Пловдив бе наказан 32-годишен мъж на дейно наказване от 3 месеца „ отнемане от независимост “ и санкция от 10 000 лв.. Тодор Деянов акцентира, че продължава наклонността за понижаване на закононарушенията в зоната на Апелативна прокуратура -Пловдив. Той уточни, че през 2020 година са регистрирани общо 16 747 закононарушения, като през 2019 година те са били 18 024, а през 2018 г.- 19 114. На съд са предадени 7763 лица, импортирани са 7147 прокурорски акта, 7150 са наказаните с влезнала в действие присъда.
 Костадин Ангелов: Утре решаваме дали ще променяме ограниченията в София Костадин Ангелов: Утре решаваме дали ще променяме ограниченията в София
Имаме скрита заболяемост в Кърджали, най-вероятно хората, които са със признаци не се изследват. 22 са свободните кревати сега в Кър...
„ Нека отбележа, че това се случва в една сложна година, когато работихме в изискванията на пандемия и трябваше да се оправяме с нова обстановка, да одобряваме новите провокации на времето. Причината за положителните резултати е, че в битката с престъпността бяхме дружно и си взаимодействахме интензивно с другите държавни институции, с цел да подсигуряваме сигурността и спокойствието на жителите “, сподели Тодор Деянов.
Той очерта две съществени трендове при намаляване на престъпността. Първата е намаляването на битовата престъпност. За противопоставяне на нея през 2020 година в зоната на Апелативна прокуратура - Пловдив са били извършени общо 1034 профилирани полицейски интервенции, като в качеството на обвинени за обири, грабежи и измами са привлечени 1111 лица. На територията на Пловдивска област няма регистрирани телефонни измами. През годината бяха разкрити грабежи над възрастни хора в пловдивските села Белозем и Трилистник и в гр. Раковски, както и в старозагорските села Енина и Дъбово, в Белово, Пазарджишко. Повечето от причинителите са предадени на съд, а тези в с. Енина и с. Дъбово, Старозагорско, към този момент са в пандиза. Ефективни санкции „ отнемане от независимост “ получиха причинители на обири от домове в с. Черногорово, Пазарджишко. Апелативният прокурор Тодор Деянов съобщи, че в най-близко време, съгласно противоепидемичната конюнктура, се планува откриването на приемни на прокуратурата в дребните общински центрове . Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев също регистрира понижаване на битовата престъпност в района .
Втората наклонност, която е била основна за работата на прокуратурата и полицията през миналата година, е битката с разпространяването, контрабандата, държането и развъждането на наркотични субстанции. В тази връзка през 2020 година в зоната на апелативна прокуратура – Пловдив бяха извършени общо 1573 профилирани полицейски интервенции за противопоставяне на разпространяване на наркотични субстанции в регионите на образователните заведения на територията на Пловдивска област. На съд от прокурорите са предадени 1054 лица. През годината бяха разкрити лаборатории за развъждане на канабис в Пазарджишко. Налице е положително взаимоотношение сред органите на полицията и прокуратурата за безкомпромисното отношение към този жанр закононарушения.
Приоритет в работата са и корупционните закононарушения. През 2020 година от прокуратурите в Апелативната зона са завършени 235 каузи, като са предотвратени вреди за милиони левове за страната . Щети за няколко милиона лв. за страната от невнесени акцизи бяха предотвратени и при разкриването на незаконни заводи за произвеждане на цигари в Пловдивско – с. Цалапица, с. Калековец и с. Желязно.
 Мерките в туристическите обекти ще бъдат по единни правила Мерките в туристическите обекти ще бъдат по единни правила
Със заповед на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова се вкарват единни правила за противоепидемични и санитарни ограничения в...
„ Прокуратурата сподели мощна ангажираност и по подадени сигнали за замърсяване на околната среда, като бяха осъществени инспекции и формирани досъдебни производства за противозаконни сметища, замърсяване на реки и други, като има обвинени лица “, сподели Тодор Деянов. Преди два дни в Апелативна прокуратура – Пловдив се организира заседание, на което присъстваше регионалният шеф Дани Каназирева и окръжният прокурор Румен Попов. „ Ние взехме решение, че в региона стартират всеобщи инспекции с други институции за противозаконни сметища. След това ще бъде направена карта на тези сектори, които замърсяват природата, както и ще бъде сложено видеонаблюдение. Всички ние желаеме чиста природа и като прокурори ще създадем всичко, което зависи от нас за това “, съобщи в умозаключение Тодор Деянов. Проверките по реда на надзора за правда за противозаконни сметища и кариери за инертни материали ще се извършат и от всички прокуратури в апелативната зона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР