840 хиляди души, разпределени в близо 370 хиляди домакинства са

...
840 хиляди души, разпределени в близо 370 хиляди домакинства са
Коментари Харесай

НСИ отговаря на 10 от най-задаваните въпроси при онлайн преброяването

840 хиляди души, разпределени в близо 370 хиляди семейства са се преброили онлайн до сряда. Това съобщиха от Националния статистически институт.

Близо 39 хиляди индивида обаче са потърсили съвет от дежурните на телефоните в контактния център за първите девет дни от електронното броене.

Националния статистически институт дава отговор на 10-те най-чести запитвания в процеса на електронното броене. Ето какви са те. 

1. Защо не получавам имейл за потвърждаване на регистрацията?
 
Проверете дали вярно сте изписали имейла. Обикновено се позволяват неточности в разширението - да вземем за пример вместо „.com ” се записва „.bg ” или противоположното. Друга причина за това че не получавате имейл, е вероятността пощенската кутия да не е била употребена дълго време - да вземем за пример 6 месеца. В тези случаи доставчикът лимитира входящите и изходящи имейли, до момента в който потребителят не влезе и реактивира пощенската си кутия.

2. Трябва ли да вкарвам телефонен номер?
 
Полето за телефонния номер не е наложително. 

3. Трябва ли всеки член на нашето домакинство да попълня обособена преброителна карта? 
 
Не. С една регистрация се преброяват едно жилище и всички лица, които всекидневно обитават в него.

4. Мога ли да преброя моите родители електронно?
 
Да, само че би трябвало да извършите регистрацията с имейл, който не сте употребявали преди този момент в портала и да посочите персоналните данни (ЕГН, имена и данни от годен документ за идентичност като персонална карта, чуждестранен паспорт или шофьорска книжка) на лицето, което би трябвало да преброите. Не правете регистрация с персонални данни, които към този момент сте употребявали за друга регистрация! Лицето, посочено в регистрацията, би трябвало да е част от преброителната карта.

5. Децата би трябвало ли да ги броим?
 
Да, всички деца са обект на броене, както и други родствени или неродствени лица, които всекидневно живеят в жилището.

6. Мога ли да коригирам информацията, която съм попълнил?
 
Информацията може да се редактира във всеки един миг единствено в случай че не сте получили електронен код. Електронният код се получава незабавно след попълването на данните за последното лице. Препоръчваме да ревизирате деликатно информацията за предходните раздели преди да приключите раздела за последното лице.

7. На кой адрес да се преброя?
 
Преброявате се на адреса, който всекидневно населявате в по-голямата част от годината, без значение дали имате регистрация на този адрес по непрекъснат, или сегашен адрес.

8. Имам повече от едно жилище. Трябва ли да ги изброявам?
 
Не. Преброяването не се интересува какъв брой парцела притежавате. Преброявате единствено жилището, в което всекидневно живеете. Другите Ви жилища ще бъдат преброени или от наемателите им или от преброителите като необитавани, в случай че никой не живее в тях.

9. Защо не ми приема текста в полетата със синя стрелка отдясно (падащи менюта)?
 
Във всички тези полета се написа единствено с цел да се появи лист, от който да изберете стремежи от Вас текст. Записаното от Вас в тези полета не се резервира. В случай че не намирате текста, който търсите, употребявате полетата под тях, като запишете свободно текста.

10. Защо не мога да продължа напред след раздел „ Адрес “?
 
Моля, проверете още веднъж всички полета. В поле А2 се избира име на улица от листата, откакто започнете да пишете в него. Номер, подномер или вход не се записват в това поле. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР