84-ма миньори бяха призовани в Кюстендилския окръжен съд по иск

...
84-ма миньори бяха призовани в Кюстендилския окръжен съд по иск
Коментари Харесай

Миньори от Бобов дол обясняваха пред съда за протеста си

84-ма миньори бяха призовани в Кюстендилския областен съд по иск на Въгледобив-Бобов дол. Причината е проведена стачка през май тази година заради неизплатени хонорари.

Според ищеца стачката е противозаконна заради неспазена процедура за споразумяване на трудовите разногласия по Кодекса на труда. Пред арбитър Евгения Стаменова се явиха единствено седем от миньорите. В правосъдната зала те твърдяха, че във въпросния ден изобщо не е имало стачка, а те са изразили недоволството си от това, че им е била забавена заплатата, като са отсъствали единствено три часа от работа.

Съдия Стаменова отсрочи делото за 20 март, с цел да може да се съберат доказателствата по делото.

" Ясно е защо става въпрос - заплашване на хората, да не се повтарят, да няма митинги, да няма медийни изяви и такива неща, да няма публичност, че сме модерни плебеи. Мисля, че няма съображение да се тормозя, тъй като съм си търсил правата. Всичко е ползи ", сподели един от призованите миньори.

" Те ни упрекват за протестни дейности, а ние споделяме, че не е! Защото действително съдийката ни пита дали имаме плакати и така нататък, а ние нямахме такива неща. Реално това не е стачка, просто е митинг, отвращение от това, че не си взимаш заплатата в точния момент ", сподели различен миньор. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР